Witold Kepinski - 07 januari 2018

IT-infrastructuur vaker gehost met abonnementen en opkomende technologieën

IT-infrastructuur vaker gehost met abonnementen en opkomende technologieën image

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group laten zien dat in zes belangrijke segmenten van bedrijfsinfrastructuur de inkomsten van leveranciers de afgelopen vier kwartalen op jaarbasis met bijna 3 procent zijn gestegen.

De totale inkomsten voor de laatste vier kwartalen bedroegen 113 miljard dollar, met inkomsten in elk van de laatste twaalf kwartalen, meestal in het bereik van 26-29 miljard dollar. Datacenterservers vormen het grootste segment van de markt, hoewel de omzet hier in 2017 met bijna 1 procent is gedaald. Switches & routers zijn het op één na grootste segment en hebben een groei van 4 procent gekend. Gehoste en cloud-samenwerking groeide het hardst terwijl on-premise-samenwerking nog steeds werd uitgedaagd door agressieve prijsconcurrentie en marktverstoring.

Datacenter

Cisco blijft de dominante leverancier. Het is de marktleider in vier van de zes segmenten met de uitzonderingen die worden gehost en cloud-samenwerking, waar het de tweede plaats inneemt, en datacenterservers, waar het op de vijfde plaats staat. Gecombineerd over de zes segmenten was het marktaandeel van Cisco in de afgelopen vier kwartalen 26 procent, een percentage lager dan de voorgaande vier kwartalen. 

Cloud

HPE is de tweede gerangschikte onderneming met een marktaandeel van 11 procent voor de zes segmenten. Het is de leider in datacenterservers, de nummer twee gerangschikte leverancier in WLAN en derde in switches & routers. Gehost en samenwerking in de cloud is het enige gebied waar Cisco noch HPE de beste leverancier zijn; Microsoft is de leider in dit segment. De nummer twee gerangschikte leveranciers in de andere segmenten zijn Dell EMC (enterprise datacenter-servers), Huawei (switches en routers), Microsoft (samenwerking op locatie) en Check Point (netwerkbeveiliging). Grote leveranciers met bijzonder hoge groeicijfers voor 2017 in deze zeer competitieve markten zijn Super Micro, Arista Networks en RingCentral.

Infrastructuur

"Ondanks een snelgroeiende markt voor openbare cloud, stegen de IT-infrastructuuruitgaven van bedrijven in 2017 nog steeds en zullen dat de komende vijf jaar zijn", zegt Jeremy Duke, oprichter en hoofdanalist van Synergy Research Group. "De focus van die uitgaven is echter aan het veranderen, met een groeiende nadruk op gehoste oplossingen, abonnementsgebaseerde bedrijfsmodellen en opkomende technologieën. Die veranderingen zullen uitdagingen blijven bieden voor gevestigde leveranciers en kansen voor nieuwkomers op de markt."

Ent_spending_2017.jpg

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!