Witold Kepinski - 09 januari 2018

Acer introduceert Nitro 5 gaming laptop tijdens CES 2018

Acer introduceert Nitro 5 gaming laptop tijdens CES 2018 image

Acer heeft de nieuwe Acer Nitro 5 gaming laptop aangekondigd, ontworpen voor casual gamers die op zoek zijn naar een laptop met krachtige prestaties en een aantrekkelijk ontwerp. Met de kracht van Windows 10 is deze nieuwe 15” laptop gericht op casual gamers die genieten van het gamen met vrienden en hun eigen netwerk willen opbouwen met gelijkgestemde spelers zo meldt Scer tijdens de CES 2018 beurs in Las Vegas.

 

De Acer Nitro 5 is uitgerust met de nieuwste generatie AMD Radeon RX560 grafische kaarten. Dit zorgt voor sneller renderen en verbeterde details in verlichting en textuur, zodat de gebruiker volledig kan opgaan in de spanning van de game. Gamers zullen ook profiteren van prestaties door de nieuwste AMD Ryzen mobiele processoren, aldus Acer. Dit zullen zij ervaren tijdens het gamen, het produceren van content of het gebruiken van multi-tasking programma’s. De ingebouwde solid-state drive in de Nitro 5 is leverbaar met een capaciteit tot 512 GB, wat zorgt voor voldoende opslagruimte om de nieuwste games, muziek en films op te slaan. Het DDR4 RAM-geheugen met een capaciteit tot 32 GB in combinatie met de SSD zorgt voor snel opstarten en herstarten in slechts enkele seconden, zodat de gamers meteen in actie kunnen komen. Eenmaal in het heetst van de strijd biedt Acer NitroSense de mogelijkheid om de CPU/GPU in de gaten te houden. Daarnaast kan met behulp van Acer CoolBoost de snelheid van de ventilatoren worden geregeld om deze optimaal te laten functioneren, aldus Acer.

Ontworpen voor visuele verleiding

De behuizing van de Nitro 5 is voorzien van een cover met eengelaserde structuur die de gaming laptop een brutale maar toch elegante uitstraling geeft. De matte, karmozijnrode scharnier is een subtiel accent dat goed aansluit bij het verlichte toetsenbord. De uitstraling is echter niet beperkt tot de behuizing van de Nitro 5. Het 15,6” Full-HD IPS beeldscherm levert prachtige beelden met kraakheldere details waarmee de gebruikers het bloedvergieten dat over de vijand wordt uitgestort nauwkeurig kunnen volgen. Voor een betere samenwerking online zorgt de HD-frontcamera ervoor dat de gebruikers de strategie face-to-face kunnen afstemmen en vervolgens samen de overwinning kunnen vieren. Gebruikers kunnen ook eenvoudig games broadcasten met behulp van Mixer. Deze is te openen vanaf de Gamebalk in Windows 10 met de Windows toets plus G.

Meeslepende spanning en verbindingen

Om de spelervaring af te ronden is de Acer Nitro 5 uitgerust met nauwkeurig afgestemde luidsprekers van topkwaliteit met Dolby Audio Premium en Acer TrueHarmony technologie. Hiermee beschikt de gamer over de essentiële uitrusting om een sluipende aanvaller te horen aankomen en vervolgens te genieten van de dreunende knal van een zorgvuldig geplaatste landmijn. De Nitro 5 is voorzien van alle ondersteunende technologieën en verbindingen die de casual gamer nodig heeft: een snelle en betrouwbare dual-stream 802.11ac WLAN verbinding en een enorme keuze aan poorten (inclusief een razendsnelle USB type-C, HDMI 2.0, en Gigabit Ethernet), waarmee de gebruiker elke arena goed voorbereid kan betreden om elke missie op het hoogste niveau tot een goed einde te brengen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Nitro 5 is in de Benelux leverbaar vanaf april met prijzen vanaf € 1099,-.

De exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid kunnen per regio verschillen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!