Witold Kepinski - 08 januari 2018

IT-distributeurs creëren nieuwe ingangen voor alle marktsegmenten

IT-distributeurs creëren nieuwe ingangen voor alle marktsegmenten, die bij leveranciers voor substantiële groei gaan zorgen, volgens het nieuwe 2018 Outlook rapport gepuliceerd door de Global Technology Distribution Council (GTDC). De leden van GTDC zijn gezamenlijk wereldwijd verantwoordelijk voor 150 miljard dollar omzet in ICT-producten en - diensten. Dit nieuwe onafhankelijke rapport, opgesteld in opdracht van GTDC, laat gedetailleerde inzichten van executives van technologiedistributeurs en - leveranciers zien, maar geeft ook een samenvatting van de resultaten van een enquête uitgevoerd onder meer dan 50 wereldwijde top technologiebedrijven.

De lancering van dit rapport valt samen met de lancering van de nieuwe branding van  GTDC, de brancheorganisatie voor IT-distributeurs die 20 jaar geleden is opgericht. “We introduceren deze nieuwe branding op het moment dat technologiedistributeurs hun businessmodellen uitbreiden met een ongeëvenaarde reeks nieuwe services,” aldus Tim Curran (foto), CEO van GTDC. “Dit is een belangrijk moment in de historie van onze industrie, zeker als we kijken naar de snelheid en diepgang van alle innovaties. Distributeurs zijn steeds het middelpunt van de almaar verder groeiende adoptie van indirecte business.”

Uit het onderzoek gedaan onder meer dan 50 technologie channel executives blijkt een sterk vertrouwen in de distributiepartnerships. Bevindingen zijn onder meer:  

Meer dan 70% van de leveranciers verwacht double-digit omzetgroei via distributie in 2018;

Cloud, security, IoT en datacenter worden gezien als de belangrijkste groeisegmenten voor het komend jaar;

Indirecte business groeit snel, sneller dan de directe business voor het merendeel van de ondervraagde bedrijven;

Leveranciers zien het werven van nieuwe soorten van solution providers als hun topprioriteit met distributeurs;

64% van de ondervraagde leveranciers noemt verticale markten als hun belangrijkste groeisegment binnen channel business.

Cloud 

Voor 9 categorieën worden de resultaten en visies van het 2018 rapport vergeleken met het GTDC’s 2017 Outlook rapport, te weten: Cloud; Data Center/Hyper-Convergence, IoT, Mobility, Pro A/V, Security, Services, relaties met leveranciers en Verticale Markten. De conclusies laten veranderingen zien binnen de distributeurs en de klanten die ze via het kanaal bedienen, zoals:

Digitale technologieën blijven de wijze waarop we zaken doen veranderen en IT is bepalend, waarbij steeds meer behoefte is aan multivendor solutions om branche specifieke problemen op te lossen;

Cloud is het ‘bindweefsel van de IT’ geworden, met meer integratie tussen de voorheen losse technologie componenten door de vooruitgang in publieke, private en hybride cloud oplossingen;

Security gaat verder dan het netwerk, doordat de Cloud een intrinsieke oplossing wordt en de risico’s enorm toenemen;

De vraag van de eindgebruiker naar informatie overal en altijd, stimuleert de groei van de Cloud, netwerken, security, IoT, etc.

“Al deze uitkomsten uit het rapport bevestigen de zich snel evoluerende toegevoegde waarde die distributeurs leveren – veel meer dan het alleen leveren van produkten en diensten waar onze branche in de beginjaren bekend om is geworden.” observeert Curran. “Ingewikkelde multivendor oplossingen zijn nu ontegenzeglijk een vereiste. Leveranciers snappen dit en zoeken naar nieuwe wegen om met distributeurs samen te werken om de complexe behoeften van het kanaal en de eindgebruiker in te vullen. Uitgebreide multivendor solutions zijn nu een onmiskenbare noodzaak. 2018 kan weleens een heel belangrijk omslagpunt worden.”

Download het gehele GTDC-rapport en andere onderzoeken op: www.gtdc.org/research-reports/.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!