Arrow wordt distributeur van Nutanix hyperconverged cloud platformArrow wordt distributeur van Nutanix hyperconverged cloud platform
08-01-2018 | door: Witold Kepinski

Arrow wordt distributeur van Nutanix hyperconverged cloud platform

IT-distributeur Arrow ECS wordt distributeur van Nutanix hyperconverged en enterprise cloud computing technologie in de Benelux en Frankrijk. Dit meldt Arrow ECS directeur Bart van Rheenen in zijn nieuwjaarsboodschap (video). De organisaties werkten al samen in Spanje, Portugal en Scandinavië. Arrow wil met deze stap een sterkere nadruk leggen op converged en hyperconverged infrastructuuroplossingen.

Nutanix maakt infrastructuur onzichtbaar, zodat IT volledig kan worden ingezet voor applicaties en services die de bedrijfsvoering ondersteunen. Het Nutanix enterprise cloud platform zet web-scale engineering en consumer-grade design in om berekeningen, virtualisatie en opslag in één softwaregedreven oplossing met geavanceerde machine intelligence onder te brengen. Dit levert voorspelbare prestaties op, evenals cloud-achtige infrastructure consumption, verhoogde veiligheid en een naadloze toepassingsmobiliteit voor een breed spectrum aan bedrijfsapplicaties. 

Cloud

De kern van het Nutanix-aanbod is Enterprise Cloud OS-software. Deze oplossing combineert computergebruik, virtualisatie en opslag om veilig een breed scala aan bedrijfsapplicaties en -services op multinationale locaties te laten draaien. De webscale-infrastructuur van het bedrijf is een nieuwe benadering voor het ontwerpen, implementeren en beheren van datacenters op een eenvoudigere en efficiëntere manier dan datacenters die zijn gebouwd met legacy-architectuur.

De distributieovereenkomst met Nutanix stelt Arrow’s channelklanten in staat om eindklanten state-of-the-art datacentertechnologieën te bieden op basis van servervirtualisatie voor gedistribueerde applicatie-omgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan virtuele desktopinfrastructuur, data-analyse, cloud en unified communications. Enterprise-klanten profiteren van lastenverminderingen op het gebied van ruimte en energieverbruik, en hebben aanzienlijk minder opslagcomplexiteit nodig.

Datacenter

"Converged en hyper-converged oplossingen hebben de manier waarop het moderne datacenter is ontworpen fundamenteel veranderd," zegt Bart van Rheenen, Managing Director Arrow ECS Benelux. "Daarnaast bieden ze schaalbare platforms die voldoen aan de hoge markteisen op het gebied van schaalbaarheid en beheer. Ook combineren ze geavanceerde bereken-, opslag- en softwarelagen, met een veel grotere efficiëntie als resultaat. Nutanix is ??een grote naam in de datacentermarkt en we zijn dan ook verheugd met deze samenwerking."

"Arrow is een belangrijke speler in het kanaal. De samenwerking met Nutanix is ??goed gepositioneerd binnen het uitgebreide value-added services-pakket van Arrow. Bovendien is het complementair aan bestaande leveranciers in het huidige portfolio van de distributeur," zegt Jan Ursi, senior director EMEA, Channel en OEM bij Nutanix. "Arrow is een echte oplossingsleverancier en heeft een enorme expertise en sterke focus op netwerken en datacenters. Arrow's branchekennis, portfolio van converged infrastructuren en sterk geïntegreerde, software-defined next-generation datacenters zullen grote voordelen leveren voor onze samenwerking."

Hyperconverged

Nutanix, maar ook Dell, Cisco en HPE zijn de sterkste spelers met converged systems. Dit meldt onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) in zijn Worldwide Quarterly Converged Systems Tracker. De wereldwijde markt voor geconvergeerde systemen steeg  in omzet afgelopen derde kwartaal met 10,8 procent jaar-op-jaar tot 2,99 miljard dollar. "De markt voor geconvergeerde systemen breidde zich op meerdere fronten uit, met name binnen hyperconverged oplossingen", zegt Eric Sheppard, research director, enterprise storage en geconvergeerde systemen. "Hoewel hyperconvergentie niet de enige bron van marktgroei is, heeft het onmiskenbaar een expansie van deze markt in een zeer snel tempo in nieuwe omgevingen geleid."

Groei

Nutanix heeft eind 2017 de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2018, eindigend op 31 oktober, 2017. De omzet bedroeg 275,6 miljoen dollar, dat is een groei van 46 procent op jaarbasis van 188,6 miljoen dollar in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2017. Het GAAP nettoverlies van bedraagt 61,5 miljoen dollar, vergeleken met een GAAP-nettoverlies van 140,3 miljoen dollar in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2017. Nieuwe klanten zijn Scholastic, Toyota en ConocoPhillips. Bij 49 klanten had utanix deals van meer dan 1 miljoen dollar, een stijging van 36 procent ten opzichte van het jaar. In het tweede kwartaal wordt een omzet van 280 tot 285 miljoen dollar verwacht.

Software

"We zijn verheugd om ons fiscale jaar 2018 te beginnen met een sterk Q1 en een zinvolle en boeiende .NEXT-conferentie in Europa", aldus Dheeraj Pandey, Chairman, oprichter en CEO van Nutanix. "In de komende kwartalen zullen we een software-gerichte strategie zorgvuldig toepassen. Klanten zullen hetzelfde eenvoudige inkoopproces en een hoogwaardige klantenservice blijven ervaren. Met een sterk instinct voor go-to-market, een op handen zijnde en gedifferentieerde roadmap voor hybride cloud en een divers executive team, kijk ik erg uit naar een sterke prestatie in de rest van fiscaal 2018. "

Lees het artikel over Nutanix vergroot greep op de cloud. Lees meer relevante artikelen over Nutanix hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht