Witold Kepinski - 09 januari 2018

IBM uitvinders ontvingen in 2017 een recordaantal van 9043 patenten

IBM meldt dat zijn uitvinders in 2017 een recordaantal van 9.043 patenten hebben geregistreerd, waarmee het 25e achtereenvolgende jaar Amerikaans patentleiderschap en het overschrijden van de 100.000-patent mijlpaal is bereikt. De nieuwe patenten werden toegekend aan een diverse groep van meer dan 8500 IBM-onderzoekers, -ingenieurs, -wetenschappers en -ontwerpers in 47 verschillende Amerikaanse staten en 47 landen.

"De afgelopen 25 jaar heeft het patentleiderschap van IBM de manier veranderd waarop de wereld werkt met ontwikkelingen die cruciaal zijn voor het moderne tijdperk van computergebruik," aldus Ginni Rometty, voorzitter, president en CEO van IBM. "Tegenwoordig zijn bijna de helft van onze patenten baanbrekend op het gebied van AI, cloud computing, cybersecurity, blockchain en quantum computing - en ze zijn allemaal gericht op het helpen van onze klanten bij het creëren van slimmere bedrijven."

Cloud

Omdat steeds meer bedrijven zakendoen in de cloud, ontvingen IBM-uitvinders in 2017 meer dan 1.900 cloudpatenten, waaronder een patent voor een systeem dat ongestructureerde gegevens over wereld- of lokale evenementen gebruikt om de behoefte aan cloudbronnen te voorspellen. Het systeem kan gegevensbronnen bewaken - waaronder nieuwsfeeds, netwerkstatistieken, weerberichten en sociale netwerken - om te bepalen waar en hoe cloudbronnen moeten worden toegewezen om aan de vraag te voldoen.

AI

Een andere reeks innovaties helpt een van de huidige limieten van kunstmatige intelligentie op te lossen: gebrek aan personalisatie, wat kan belemmeren hoe AI met mensen communiceert. Onder de toonaangevende 1,400 AI-patenten werden IBM-uitvinders in 2017 een octrooi verleend voor een systeem dat AI helpt om spraakpatronen van een gebruiker te analyseren en te spiegelen om de communicatie tussen AI en mensen te verbeteren.

Cybersecurity

IBM-uitvinders hebben ook 1.200 cyberbeveiligingsoctrooien ontvangen, waaronder een voor technologie waarmee AI-systemen de tafel op hackers kunnen zetten door hen te verleiden tot e-mailuitwisselingen en websites die hun middelen gebruiken en hun aanvallen frustreren. Het kan de beveiligingsrisico's van 'phishing'-e-mails en andere aanvallen aanzienlijk verminderen.

IBM-uitvinders patenteerden ook belangrijke uitvindingen in opkomende gebieden zoals quantum computing, waaronder een nieuwe manier om het vermogen van een kwantumcomputer om informatie te verzamelen en te behouden, te verbeteren. Dit wordt ook wel "signaaluitlezinggetrouwheid" genoemd. Dit kan leiden tot efficiëntie in de componenten die nodig zijn om een quantum computing-systeem.

Andere gepatenteerde innovaties van IBM-uitvinders in 2017 zijn onder meer:

· Een machine-leersysteem dat is ontworpen om de controle over te schakelen tussen een autonoom voertuig en een menselijke bestuurder indien nodig, zoals in een noodgeval.
· Een methode die gebruikmaakt van blockchaintechnologie om het aantal stappen te verminderen dat nodig is voor het verrekenen van transacties tussen meerdere zakelijke partijen, zelfs voor transacties die niet worden vertrouwd en waarvoor anders een clearinginstelling van derden zou moeten worden uitgevoerd.
· Een techniek die automatisch de beveiligingsbescherming van een mobiel apparaat verhoogt wanneer wordt vastgesteld dat het apparaat zich ver van de eigenaar bevindt en waarschijnlijk onder de controle van iemand anders staat.

de mijlpaal van dit jaar bouwt voort op meer dan 105.000 patenten in de VS die van 1993 tot 2017 aan IBM zijn verleend. IBM-uitvinders hebben patenten voor dergelijke transformatieve ideeën ontvangen als veilige creditcardtransacties, die visueel gehandicapten begeleiden met behulp van RFID, 's werelds snelste supercomputers en aardbevingsdetectoren. https://www.research.ibm.com/ patents / # patents-through-the- years

Zie www.research.ibm.com/patents/ voor meer informatie over IBM's leiderschap op het gebied van octrooien en innovatie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!