Seth van der Meer wordt Country Manager LANCOM Benelux
09-01-2018 | door: Witold Kepinski

Seth van der Meer wordt Country Manager LANCOM Benelux

LANCOM Systems, de grootste Duitse leverancier van netwerkoplossingen voor het bedrijfsleven en de private sector, heeft Seth van der Meer aangesteld als Country Manager Benelux. De 42-jarige beschikt over jarenlange ervaring in de ICT-sector en is verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten van LANCOM in de regio. Hij werkte eerder voor Balabit en was bij de Britse security-specialist Sophos verantwoordelijk voor het channel.

Met de herpositionering van zijn internationale verkooporganisatie en de lancering van zijn eerste wereldwijde partnerprogramma LANcommunity wil LANCOM de succesvolle groei in zijn thuismarkt Duitsland uitbreiden naar internationale markten. De focus zal daarbij liggen op de ontwikkeling van een bloeiend netwerk van kanaalpartners in de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf ziet een enorm groeipotentieel in deze markten, in het bijzonder met het oog op de introductie van ’s werelds eerste hypergeïntegreerde netwerkoplossing, de LANCOM Management Cloud.

De bedrijfskundige Seth van der Meer beschikt over meer dan vijftien jaar ervaring in diverse salesfuncties in de ICT-sector. Voor zijn aanstelling bij LANCOM was hij verantwoordelijk voor de opbouw van de verkoopkanalen voor de access management-specialist Balabit. Daarvoor leidde hij het channel management in Nederland, België en Luxemburg bij de Britse security-leverancier Sophos.

Als Country Manager Benelux versterkt Seth van der Meer het internationale verkoopteam van LANCOM vanuit Rotterdam. De werving van nieuwe kanaalpartners krijgt daarbij zijn specifieke focus. Van der Meer wordt daarnaast verantwoordelijk voor het beheer van bestaande resellers in de Benelux. Hij volgt Michel Woudstra op, die overstapt naar het internationale Distribution Management van LANCOM. Van der Meer zal rechtstreeks verslag uitbrengen aan Ralf Haubrich, vice president Global Channels bij LANCOM.

“We vinden het geweldig om in de persoon van Seth van der Meer een rasechte branche-expert voor de Benelux gewonnen te hebben”, zegt Ralf Haubrich. “Hij zal een belangrijke rol spelen bij de uitbouw van ons internationale verkoopkanaal.”

In zijn vrije tijd speelt Van der Meer piano. In de zomer is hij actief op zijn wakeboard en in de winter op zijn snowboard. Verder is hij maatschappelijk betrokken. Zo vervult hij één keer per jaar de rol van chauffeur voor gehandicapte scholieren, die mee mogen rijden in zijn Corvette Stingray uit 1965.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware