Yuneec presenteert drie nieuwe drones tijdens CES 2018
10-01-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Yuneec presenteert drie nieuwe drones tijdens CES 2018

Yuneec, speler in de elektrische luchtvaart en maker van drones, presenteert op de CES in Las Vegas drie nieuwe producten. Het gaat om de Typhoon H Plus; een nieuw topmodel in de bekroonde Typhoon H-serie, de HD Racer; een intelligente race-quadrocopter met FPV-vliegplezier en de Firebird FPV; de opvolger van de wereldberoemde Firebird.

Met de nieuwe producten zegt Yuneec de huidige positie op de markt voor drones te versterken. Met de Firebird FPV en HD Racer biedt Yuneec unieke drones voor de veeleisende hobbyïst, aldus het bedrijf.

Typhoon H Plus

De Typhoon H Plus is het nieuwste model in de veelvuldig bekroonde Typhoon H-serie en onderscheidt zich niet alleen door een nieuwe camera met een 1 inch, 20 megapixel grote CMOS-camerasensor en een nieuwe vluchtcontroller op basis van PX4, maar ook door een langere vliegtijd, talrijke intelligente vliegmodi en extra veiligheidsfuncties. Met een duidelijk lagere geluidsproductie ten opzichte van de andere modellen in de serie is de Typhoon H Plus een van de stilste hexacopters in zijn klasse. Bovendien vliegt het toestel door de grotere spanwijdte ook bij windsnelheden tot 50 km/u stabiel.

HD Racer

De HD Racer is de eerste FPV-Racing-drone van Yuneec. De drone is ontwikkeld voor iedereen die graag kennis wil maken met het populaire FPV-Racing, zonder vooraf uit talloze onderdelen en met veel moeite een drone te moeten bouwen. De HD Racer van Yuneec is niet alleen klein, wendbaar en volgepakt met nuttige functies, maar is dankzij de stille en botsbestendige propelleraandrijving ook ideaal voor indoorvliegen. De bijzondere innovatie van de racer is een digitale videolink. Deze zendt livebeeld in HD met een uiterst geringe vertraging naar een iOS- of Android-toestel, dat naar keuze als display voor de ST6-afstandsbediening of de optionele FPV-headset fungeert.

Firebird FPV

Met de nieuwe fixed-wing drone Firebird FPV zorgt Yuneec voor een nieuwe versie van een RC-legende. De Firebird FPV is de opvolger van het wereldberoemde RC-vliegtuig Firebird, waarmee inmiddels al miljoenen mensen radiografisch bestuurd hebben leren vliegen. Voor de nieuwe versie van de Firebird was niemand minder dan Mike McConville, de meervoudig winnaar van het Tournament of Champions, verantwoordelijk. De innovatieve combinatie van RC-vliegtuig en multibody komt met een druk op de knop terug naar de startpositie en kan, rekening houdend met de omgevingsomstandigheden, automatisch landen. Bovendien is het mogelijk om een virtueel hek en een virtuele grond in te stellen, waardoor de Firebird FPV niet mag vliegen, zodat het toestel niet kan wegvliegen en evenmin op de grond kan crashen.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility