NETGEAR introduceert Nighthawk Pro Gaming met twee flagship-producten
12-01-2018 | door: Redactie

NETGEAR introduceert Nighthawk Pro Gaming met twee flagship-producten

NETGEAR, speler in netwerkapparatuur voor  het slimme huis, lanceert deze week op CES 2018 in Las Vegas twee nieuwe producten die de gameplay van gebruikers een boost moeten geven - Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) en Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX).

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) biedt software om netwerkverbindingen te optimaliseren door het stabiliseren van de ping, het terugdringen van lag-pieken en ervoor te zorgen dat de gamer altijd verbonden bent, met betrouwbare connectiviteit, zowel draadloos als via een kabel, voor geavanceerde online gameplay. De Gaming Dashboard, Geo Filter, Quality of Service (QoS) en Network Monitoring functionaliteiten maken personalisatie mogelijk. De Nighthawk Pro Gaming WiFi Router beschikt over best-in-class hardware functionaliteit, zoals een dual-core 1.7GHz processor, Quad-stream Wave 2 WiFi met MU-MIMO, en vier krachtige externe antennes, gebundeld in een behuizing.

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming SX10 10G / Meerdere Gig LAN Switch (GS810EMX), die een eervolle vermelding kreeg bij de 2018 CES Innovation Awards, volgt de Nighthawk S8000 op en biedt een geavanceerde 10G-switch om streams te priotiseren met QoS voor het finetunen van gameplay. De Nighthawk Pro Gaming SX10 LAN Switch biedt hard-wired snelheden voor gamers die competitief voordeel eisen, met volledige lag-vrije prestaties. Hij heeft twee auto-adaptive 10Gigabit/Multi-Gigabit poorten die een naadloze data-overdracht leveren met vijf verschillende verbindingssnelheden en opties voor een breed scala aan verbonden apparaten: 100Mbps, 1Gbps, 2.5Gbps, 5Gbps of 10Gbps. Dankzij link aggregation, kan de switch 20Gbps overdrachtsnelheden realiseren tussen de Nighthawk Pro Gaming SX10 Switch en uw netwerkapparatuur, waaronder netwerkopslag als NETGEAR ReadyNAS. Een van de belangrijkste software-functionaliteiten van de switch, het Gaming Dashboard, biedt analytics voor een overzicht van alles wat er op uw netwerk gebeurt en welke poorten prioriteit nodig hebben voor de beste kwaliteit gameplay.

“De nieuwe Nighthawk Pro Gaming SX10 10GbE LAN Switch is ontworpen om aan de gespecialiseerde eisen van gamers te voldoen en is uitgerust met speciale functionaliteiten om laggy gameplay te elimineren,” zegt Richard Jonker, senior vice president SMB bij NETGEAR. “Met de Nighthawk Pro Gaming SX10 Switch, wordt het eenvoudig om applicaties die veel bandbreedte gebruiken te identificeren om netwerkverstoppingen terug te dringen. Het gaming dashboard biedt real-time inzicht in het gebruik van bandbreedte per apparaat, zodat je optimale prestaties kan garanderen en precies weet waar je bandbreedte voor wordt gebruikt.”

Prijs en beschikbaarheid

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) is per direct beschikbaar via de grote retailers en online voor een adviesprijs van $299.99.

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX) is wereldwijd beschikbaar via de grote retailers en online voor een adviesprijs van $299.99.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware