Brian Speelman: Infotheek wordt een digitaal bedrijf
10-01-2018 | door: Witold Kepinski

Brian Speelman: Infotheek wordt een digitaal bedrijf

Brian Speelman, oprichter en voormalig CEO van Centralpoint.nl, is aangesteld als Chief Digital Officer (CDO) van Infotheek. Hierbij is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de end user-organisatie en distributie divisie. “Infotheek wordt een digitaal bedrijf”.

Speelman heeft al veel ervaring met digital business, onder andere met centralpoint.nl, een reseller pionier op het gebied van digitale innovatie in de Nederlandse ICT-business waarbij alles online wordt verkocht. In 2017 werd centralpoint.nl overgenomen door de Infotheek Group. Speelman staat te trappelen om nu ook Infotheek Group, waaronder ook de distributietak Xeptor valt, digitaal te transformeren om zo een nog meer winstgevende business van te maken.

Sales & Marketing

Speelman zal digitale technologie combineren met een sterke sales & marketing strategie. Dit moet leiden dat de Infotheek een krachtig digitaal bedrijf wordt, aldus Speelman. “Als CDO is het mijn taak om vanuit Infotheek Group de end user-organisatie en distributie divisie digitaal te transformeren. Mijn uiteindelijke doel is dat alle producten en diensten online kunnen worden afgenomen en dat alle afdelingen digitaal met elkaar samenwerken. We zullen onze klanten dan op een digitale manier alles kunnen aanbieden”

Trade-in portal

Prioriteiten voor 2018 zijn onder meer een verbeterde internationale webshop voor de distributiedivisie, aldus Speelman. “Daarnaast zullen wij een trade-in portal voor alle klanten van Infotheek Group ontwikkelen waardoor onze klanten gemakkelijker producten kunnen terug verkopen. Uiteraard gebeurt dit in nauwe samenwerking met de directies van zowel de end user-organisatie als de distributie divisie. IT services, circulaire IT- en e-commerce-oplossingen zijn prioriteiten voor onze klanten. Ik vind het geweldig dat mijn team die combinatie mogelijk kan maken als voorloper in de markt.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie