Witold Kepinski - 10 januari 2018

Micro Focus aandeel daalt na bekendmaking halfjaarcijfers

Micro Focus aandeel daalt na bekendmaking halfjaarcijfers image

Het Micro Focus aandeel op de Londen Stock Exchange is met 17 procent gedaald na bekendmaking de halfjaarcijfers (pdf), eindigend op 31 oktober. De cijfers van de infrastructuur software leverancier voldeden niet aan de verwachtingen van analisten.

Micro Focus rapporteerde een omzet van 1,234 miljard dollar, een stijging van 80,3 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat werd mede mogelijk gemaakt de omzet bijdrage van 569,8 miljoen dollar door de HPE Software-divisie die met Micro Focus op 1 september 2017 fuseerde. Micro Focus en HPE producten werden in november verdeeld in vijf subcategorieën: beveiliging, IT-operations management, beheer van applicatielevering, informatiebeheer en governance en modernisering en connectiviteit van applicaties.

De bruto winst voor belasting bedroeg 145,7 miljoen dollar, een toename van 28,7 procent.

De organische omzet (zonder de HPE Software omzet) uit de verkoop van Micro Focus en SUSE producten daalde met 2,9 procent tot 664,7 miljoen dollar. De verkoop van Micro Focus producten daalde met 7 procent tot 500 miljoen dollar, zo meldt CEO Chris Hsu (foto) in een verklaring.

SUSE in de lift

De SUSE Linux-divisie deed het beter met zijn open source software en groeide 13,3 procent tot 164 miljoen dollar.

Het Micro Focus managementteam is verder aangepast. Chris Kennedy, voormalig CFO bij easyJet en ARM, is aangenomen als CFO. Hij volgt Mike Phillips op die nu director of M&A is geworden en overnames zal leiden. Micro Focus kocht eerder Borland, Attachmate, NetIQ, Novell en Serena Software en HPE Software.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!