Microsoft Nederland geeft werknemers extra ouderschapsverlof
10-01-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft Nederland geeft werknemers extra ouderschapsverlof

Microsoft Nederland maakt bekend dat zijn medewerkers voortaan recht hebben op ruimer volledig betaald ouderschaps- en zorgverlof. Microsoft maakt werk van diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer door het zwangerschaps-, partner- en zorgverlof ruim boven de wettelijke minimale norm aan te bieden.

Microsoft-medewerkers krijgen vanaf vandaag vier weken volledig betaald verlof om voor een direct familielid met ernstige gezondheidsproblemen te zorgen. Daarnaast is het zwangerschapsverlof verhoogd van zestien naar in totaal twintig weken. De vader of partner krijgt nu zes weken volledig betaald verlof in plaats van de wettelijk verplichte 2 dagen. Medewerkers die een kind adopteren krijgen ook zes weken volledig betaald verlof, in plaats van de wettelijk verplichte vier weken. Met deze regelingen biedt Microsoft zijn medewerkers de ruimte om bij dit soort bijzondere levensgebeurtenissen meer tijd samen met hun familie door te brengen.

Rawan Shalhoub, HR-directeur bij Microsoft Nederland licht in een blogbijdrage toe: “Het leven is onvoorspelbaar. Er kunnen zich situaties voordoen waar we weinig of geen invloed op hebben en die toch aanzienlijke weerslag op ons hebben. Denk daarbij aan de geboorte of adoptie van kinderen of de zorg voor een familielid met een ernstig gezondheidsprobleem. Dat zijn momenten wanneer familie het belangrijkste zou moeten zijn. Aangezien het welzijn van onze medewerkers voorop staat, zijn we er trots op dat we nu de ruimte kunnen bieden voor een gezonde werk-privé balans.”

Microsoft voert wereldwijd nieuwe familieverlofregelingen door om ruimte te bieden aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Lees voor meer informatie hier de blogbijdrage van Rawan Shalhoub of neem contact met ons op bij vragen of voor interviewmogelijkheden.

Overzicht:

Zwangerschapsverlof van zestien naar twintig weken

Vaderschaps-/partnerverlof van twee dagen naar zes weken

Adoptieverlof van vier naar zes weken

Vier weken zorgverlof voor zorg van naaste familie

Terug naar nieuws overzicht
Software