Witold Kepinski - 10 januari 2018

IBM Cloud toegankelijk via BT netwerk

IBM Cloud toegankelijk via BT netwerk image

BT kondigt de lancering aan van een nieuwe service die wereldwijd opererende bedrijven rechtstreeks toegang biedt tot de IBM Cloud via BT’s netwerk. BT Cloud Connect Direct for IBM biedt bedrijven de voordelen van een voorspelbaar, beveiligd en zakelijk netwerk bij het ontwikkelen en implementeren van bedrijfskritische applicaties in de IBM Cloud, aldus de twee bedrijven.

Met Cloud Connect Direct for IBM beschikken BT’s klanten over een individuele, hoogwaardige verbinding met de IBM Cloud die toegang biedt tot diensten als computing, netwerk- en opslaginfrastructuur en talloze andere mogelijkheden zoals AI, Blockchain, Internet of Things (IoT), data en analytics. Een rechtstreekse verbinding met de cloud biedt bedrijven verbeterde prestaties, beveiliging en beschikbaarheid ten opzichte van een verbinding via het open internet.

Servicedesk

Cloud Connect Direct for IBM wordt aan IBM Cloud-datacenters in het Verenigd Koninkrijk geleverd via IBM Cloud Direct Link, een netwerkservice die is ontwikkeld voor een snelle en veilige gegevensoverdracht tussen privé-infrastructuren en de openbare cloud. Dit wordt in de komende maanden gevolgd door directe connectiviteit met IBM Cloud-datacenters in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Azië, waarbij de prestaties en naleving van wet- en regelgeving voor klanten in die gebieden worden geoptimaliseerd. Cloud Connect Direct for IBM wordt beheerd en ondersteund via één enkele - door BT beheerde - servicedesk, die de kwaliteit van de dienstverlening proactief zal bewaken.

Cloud

"Cloud Connect Direct for IBM is ontwikkeld om bedrijven te helpen optimaal gebruik te maken van de hoogwaardige digitale diensten die via IBM Cloud worden aangeboden," aldus Keith Langridge, vice president of network services bij BT. "Bedrijven die IBM Cloud-services gebruiken kunnen nu profiteren van verbeterde prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid, en een geweldige digitale ervaring bieden aan hun klanten en medewerkers."

Kit Linton, vice president of network, IBM Cloud, zegt: "Bedrijven kiezen steeds vaker voor de cloud om hun belangrijkste applicaties te moderniseren en ‘cloud-native’ oplossingen te ontwikkelen met behulp van AI, IoT, Blockchain en andere technologieën. De samenwerking met BT helpt bedrijven wereldwijd om naadloos verbinding te maken met de IBM Cloud, zodat ze hun data optimaal kunnen benutten en nieuwe waarde kunnen genereren."

Infrastructuur

Cloud Connect Direct for IBM maakt gebruik van het wereldwijde netwerk van BT, dat zich uitstrekt over 198 landen en gebieden. De service wordt ontworpen, geïmplementeerd en ondersteund als onderdeel van de bestaande netwerkinfrastructuur van de klant. Daardoor zijn minder aanpassingen nodig en ontstaat er meer consistentie bij de aansluiting op nieuwe cloudservices.

Cloud Connect Direct for IBM is nu beschikbaar voor klanten. Het is de nieuwste toevoeging aan het 'Cloud of Clouds'-aanbod van BT, dat klanten al sinds 2015 ondersteunt bij hun digitale transformatieprojecten door ze eenvoudig en veilig te verbinden met een hoogwaardig ecosysteem van clouddiensten, applicaties en data.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!