Witold Kepinski - 10 januari 2018

Veeam kijkt terug op een succesvol jaar

Veeam kijkt terug op een succesvol jaar image

Veeam Software, de Availability for the Always-On Enterprise innovator, maakt de resultaten bekend van het tot nu toe succesvolste jaar van het bedrijf. Veeam maakte de verwachtingen meer dan waar door in 2017 voor 827 miljoen dollar aan boekingen te realiseren. Dat is een stijging van 36 procent jaar-op-jaar. Deze consistente groei is volgens Veeam deels te danken aan de continue innovatie van het bedrijf, waardoor organisaties van elke grootte Veeam kunnen inzetten als het de facto platform voor beschikbaarheid van virtuele, cloud- en fysieke workloads. 

“Overal in de wereld hebben organisaties te maken met een enorme toename van data. De noodzaak om data en applicaties beschikbaar te houden binnen een complexe multicloudomgeving, is nog nooit zo groot geweest”, zegt Peter McKay (foto), Co-CEO en President van Veeam. “Wij zetten ons succes in de mid-market voort en breiden tegelijkertijd uit naar grote bedrijven. Dat is een belangrijke focus voor de toekomst. Veeam blijft met dubbele cijfers groeien, terwijl legacy-concurrenten een terugval zien. Ons leiderschap en momentum in het bieden van beschikbaarheid voor elke app en alle data binnen elke willekeurige cloud, bieden ons een goede uitgangspositie om eind 2018 het softwarebedrijf te zijn met meer dan een miljard dollar aan omzet.”

“In dit voor mij eerste volledige boekjaar hebben we enkele forse stappen gezet voor wat betreft marktfocus, partnerships en organisatiestructuur. Dit heeft zich over de volle breedte terugbetaald. Om succesvol te zijn, moet je risico’s en ingrijpende beslissingen durven nemen. In 2017 – en met name in het vierde kwartaal – voerden we onze plannen uit om eind 2018 boven de miljard dollar uit te komen. De resultaten spreken voor zich. We versterkten onze relaties met belangrijke partners, zoals HPE, Cisco en NetApp, wat zorgde voor meer dan 100 miljoen dollar aan boekingen. We voegden veel ervaren krachten toe aan onze internationale teams. Deze aspecten droegen bij aan ons ongelooflijke succes”, aldus McKay.

Hoogtepunten in 2017

Veeam sloot in 2017 meer deals hoger dan 500.000 dollar dan in de zes jaren ervoor. De stijging kwam uit op 62 procent jaar-op-jaar voor grote enterprise-deals, en op 500 procent groei voor deals boven de miljoen dollar. Meer dan 57 procent van de Forbes Global 2000- en 74 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant bij Veeam.

Met 282.000 klanten blijft Veeam een gemiddelde van 4.000 nieuwe klanten per maand noteren. Nieuwe klanten in 2017 waren onder andere verzekeraar The Ameritas Life Insurance Company, BankservAfrica, de grootste betalingsdienstverlener in Afrika, Follett, LLC, ontwerper en producent van ijs- en koelsystemen, het lifestyle-audiomerk SkullCandy en Industrial Scientific dat draagbare gasdetectors en gasdetectie als dienst levert.

De ontwikkeling van het meest complete, enkelvoudige dataprotectie- en Availability-platform door de lancering van Veeam Backup for Microsoft Office 365, Veeam Agents, Veeam Availability Console en Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 met geïntegreerd agentbeheer. Hierdoor kan Veeam elke app, elk type data en elke cloud beschermen.

Cloud was in de afgelopen negen achtereenvolgende kwartalen het snelst groeiende segment voor Veeam. In 2017 boekte Veeam een groei van 50 procent jaar-op-jaar op het gebied van cloud. Met een toename van 57 procent jaar-op-jaar van cloudboekingen in het vierde kwartaal van 2017, en meer dan 1,1 miljoen beschermde virtual machines neemt het cloudmomentum toe.Veeam heeft bijna 18.000 VCSP-partners. In 2017 kwamen meer dan 1.200 nieuwe serviceproviders online.

Gartner, Inc. plaatste Veeam in juli 2017 in het Leaders-kwadrant van het 2017 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions voor het tweede achtereenvolgende jaar. Het bedrijf verbeterde tevens qua compleetheid van visie en uitvoering in het Leaders-kwadrant.

Veeam werd opgenomen in de Forbes 2017 Cloud 100-lijst. Dit is het ultieme overzicht van de top 100 van private-cloudbedrijven, dat wordt uitgegeven door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners.

Veeam groeide in 2017 met meer dan duizend werknemers en investeerde sterk in de ontwikkeling van zijn personeelsbestand. “Wij weten dat het Veeam-team op de eerste plaats staat. Wij moeten onze mensen helpen zich te ontwikkelen, zodat zij in hetzelfde tempo groeien als de organisatie”, zegt McKay. “In 2018 maken we van onze mensen een belangrijke prioriteit. We bieden nu meer dan 150 onlinetrainingsprogramma’s aan. Ons enablement-team groeide met 24 procent in de afgelopen 12 maanden. Zo onderstrepen we ons commitment aan het ontwikkelen van talent onder onze medewerkers, het behouden van de beste mensen en het werven van de beste collega’s met de kennis en expertise die ons naar de volgende fase gaan brengen, nu we groeien naar een miljard dollar aan omzet.”

Partnerhighlights in 2017

Door de toetreding van Veeam tot het HPE Complete Program konden meer dan 1.000 gezamenlijke Veeam- en HPE-deals gesloten worden. Dit programma voorziet in de aanschaf van complete HPE- en Veeam-oplossingen, direct bij HPE en zijn resellers.

Cisco voegde Veeam toe aan zijn wereldwijde prijslijst. Dat maakt het voor partners eenvoudiger om offertes en configuraties te maken voor Veeam- en Cisco-datacenteroplossingen vanuit een enkel ordersysteem. Klanten profiteren van het gebruik van een enkele PO. Veeam kreeg van Cisco de Cisco Partner Summit Global Award en werd erkend als de Independent Software Vendor (ISV) Partner of the Year 2017.

Veeam breidde het succes van de NetApp-alliance uit van productintegratie naar een volledige reseller-overeenkomst die ook de NetApp Data Fabric-oplossingen omvat. De toevoeging van Veeam aan de wereldwijde prijslijst van NetApp stelt gezamenlijke klanten in staat complete Veeam- en NetApp-oplossingen direct bij NetApp en zijn resellers in een enkele transactie aan te schaffen.

Veeam breidde de partnerships met enterprise solution providers uit. Er kwamen integraties met IBM Cloud, VMware (door de bekendmaking van de Veeam Availability Suite for VMware Cloud on AWS), Pure Storage, Nutanix en N2WS.

Veeam breidde de ondersteuning voor IBM AIX en Oracle Solaris uit via een technologiepartnership met Cristie Software. Bedrijven kunnen hun businesstransformatie stimuleren met een enkel en compleet availability-platform voor fysieke, virtuele en cloudworkloads.

Hoogtepunten vierde kwartaal 2017

Met een stijging van 48 procent jaar-op-jaar van boekingen in het vierde kwartaal noteerde Veeam voor het 38ste achtereenvolgende kwartaal dubbele groeicijfers voor wat betreft omzet.

Meer dan 16,3 miljoen virtual machines worden nu beschermd met de oplossingen van Veeam. Alleen al in het vierde kwartaal kwamen er een miljoen bij.

Met het uitbrengen van de Veeam Availability Suite 9.5 U3 biedt het bedrijf nu een complete oplossing voor virtuele, cloud- en fysieke workloads. Deze meest recente versie zorgt voor dataprotectie met betrekking tot VMware vSphere en Microsoft Hyper-V, en biedt optimale beschikbaarheid voor elke app en elk type data via elke cloud middels een ‘single pane of glass’. Een andere belangrijke productrelease in 2017 was Veeam Availability Console, een gratis managementconsole voor serviceproviders die diensten op basis van Veeam leveren, zoals Backup-as-a-Service (BaaS) en Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS). Met de console zijn deze diensten beter te beheren, te volgen en te factureren. Backup for Office 365 1.5 – op basis van een multitenant architectuur – stelt bedrijven in staat om grote Office 365-omgevingen te beschermen met een enkele installatie. Partners binnen het VCSP kunnen met deze oplossing Office 365-back-upservices leveren aan klanten.

De aanmelding is geopend voor VeeamON 2018, het grootste event rond Availability, dat plaatsvindt van 14 tot en met 16 mei 2018 in Chicago (VS). Bijna 10.000 klanten, partners en influencers woonden VeeamON 2017 bij in New Orleans, LA, evenals regionale VeeamON Forum-events die overal ter wereld plaatsvinden.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!