Colocatieprovider NLDC en cloudbroker Cloudwirx werken samen
11-01-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Colocatieprovider NLDC en cloudbroker Cloudwirx werken samen

De Nederlandse colocatieprovider NLDC kondigt vandaag een samenwerkingsverband met Cloudwirx aan voor levering van complete cloudoplossingen aan de markt. Cloudwirx is een procurement- en systeemintegrator voor diensten op het gebied van datacenters en bandbreedte-infrastructuur. Cloudwirx helpt bedrijven bij het sourcen, bouwen en optimaliseren van hun IT-systemen en netwerken. Daarmee voorziet het bedrijven, uiteenlopend van startups tot ondernemingen uit de Fortune 100, van de juiste technologie, diensten en leveranciers, met als doel de kosten te verlagen en de toegevoegde waarde van hun IT-systemen te verhogen.

Veel klanten van Cloudwirx met een gestaag groeiende business en een wereldwijd bereik hebben behoefte aan een end-to-end-oplossing voor colocatie- en connectiviteitsdiensten in Europa. Nederland is een favoriete bestemming voor Amerikaanse en Aziatische IT-klanten vanwege de gunstige zakelijke omstandigheden en de centrale ligging. NLDC is de grootste colocatieprovider van Nederland en is diep geworteld in de Nederlandse economie. Het bedrijf was vanaf het begin onderdeel van het Nederlandse digitale ecosysteem en is in die hoedanigheid goed gepositioneerd om internationale klanten te bedienen.

“We zijn zeer blij met onze nieuwe status van voorkeursleverancier van Cloudwirx voor datacenterdiensten die vanuit Nederland worden geleverd,” aldus Claartje Mangert, Managing Director van NLDC. “Nu steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hun infrastructuurdiensten uit te besteden, is Nederland, en met name Amsterdam, een strategische Europese hub gebleken voor het hosten van bedrijfskritische IT-systemen. Cloudwirx overlegt als een van de leidende bedrijven in hun vakgebied regelmatig met zijn klanten om de beste combinatie van colocatie- en netwerkdiensten te kunnen leveren. Ze beschikken over een indrukwekkend zakelijk netwerk en een bewezen staat van dienst bij het aanbieden van complexe en waardetoevoegende datacenterdiensten. Daarnaast creëert Cloudwirx voor NLDC meer zakelijke kansen buiten Nederland en Europa.”

Nederland beschikt over uitstekende connectiviteit, internet-exchanges en een gunstig bedrijfsklimaat. Door deze voordelen is in het grootstedelijk gebied Amsterdam een bloeiend digitaal ecosysteem tot stand gekomen. Met drie datacenters in de regio Amsterdam bevindt NLDC zich in een ideale positie om bedrijven in andere delen van de wereld te helpen de Europese markt te betreden of om bedrijven die al actief zijn in Nederland of in Europa te helpen hun activiteiten uit te breiden. Het partnerschap met Cloudwirx biedt voordelen voor beide partijen: Cloudwirx kan zijn aanwezigheid in de Nederlandse en Europese markt uitbreiden en NLDC kan zijn naamsbekendheid in de V.S. vergroten.

“We zijn zeer verheugd over het partnerschap met NLDC. De relatie tussen NLDC en Cloudwirx stelt ons in staat te zorgen voor meer diversiteit in onze toeleveringsketen en onze klanten alternatieve, kosteneffectieve en veilige oplossingen van een datacenterprovider van wereldklasse te bieden”, zegt Brian Fagan, Chief Sales Officer van Cloudwirx.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter