Witold Kepinski - 11 januari 2018

Main Capital verkoopt SaaS healthcare bedrijf Regas aan BID Equity

Main Capital Partners is verheugd de verkoop aan te kondigen van haar meerderheidsbelang in Regas aan het Duitse BID Equity. Het management team van Regas zal aanblijven en werken aan verdere groei met Bid Equity. De verkoop werd eind 2017 geeffectueerd.

Regas is marktleider op het gebied van sociale SaaS-zorgsoftware in de Benelux en DACH-regio's. Regas biedt een uitgebreid pakket aan softwareoplossingen voor patiënten en zorgmedewerkers, met name gericht op de sociale dienstverlening, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. De oplossingen worden momenteel gebruikt door meer dan 600 klanten in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Tijdens haar investering, ondersteunde Main Capital de internationale groeistrategie van Regas die gericht was op zowel autonome groei als groei door selectieve acquisities. Met deze strategie kon het bedrijf de DACH-markt betreden en heeft het in 2015 Daarwin overgenomen, een in Duitsland gevestigde marktleider in jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Tijdens de investeringsperiode van Main Capital heeft het bedrijf een gezonde groei laten zien qua medewerkers, omzet en resultaten in de Benelux en Duitsland.

Voor Main Capital is het de derde Exit in het jaar 2017 naast de gerealiseerde verkopen van Connexys en Abit/EuroSytems.

Charly Zwemstra (Managing Partner bij Main Capital):
"Tijdens onze investering is Regas op een succesvolle manier geïnternationaliseerd en heeft het tegelijkertijd haar productaanbod uitgebreid naar aangrenzende marktsegmenten. Samen met het ambitieuze management werd de gezamenlijk geformuleerde strategie succesvol uitgevoerd, resulterend in een groeiend internationaal SaaS-bedrijf ''.

Nick Haasnoot (CEO Regas):
"In de afgelopen 4 jaar hebben Main Capital en Regas nauw samengewerkt om het bedrijf zijn doelstellingen sneller te laten realiseren. Met onze gezamenlijke kennis, ervaring en netwerk konden we een volgende stap zetten en het bedrijf internationaliseren. We hebben de samenwerking met Main Capital zeer gewaardeerd en kijken nu uit naar de samenwerking met het BID Equity-team."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!