AnylinQ Group benoemt Tom Bakker als CFO
11-01-2018 | door: Witold Kepinski

AnylinQ Group benoemt Tom Bakker als CFO

AnylinQ Group, IT-kennispartner en specialist op het gebied van datamanagementoplossingen, heeft Tom Bakker (42) aangesteld als Chief Financial Officer.

Bakker werkte de afgelopen 3 jaar als Financieel Directeur van TenICT dat vorig jaar is overgenomen door AnylinQ. In zijn nieuwe functie is Bakker verantwoordelijk voor alle financiële zaken binnen de AnylinQ Group. Hij geeft leiding aan de afdeling Finance & Control en rapporteert aan CEO Dennis Kuipers.

Als CFO houdt Bakker zich onder meer bezig met de financiële planning en forecasting van de verschillende onderdelen van AnylinQ Group. Het bedrijf, dat is uitgegroeid naar een organisatie met meer dan 200 medewerkers, heeft hierbij de expertise van accountancy- en adviesbureau PwC ingeroepen.

Bakker is daarnaast verantwoordelijk voor de organisatiebrede implementatie van een nieuw financieel platform van AFAS waar alle bedrijfsprocessen van de groep in worden gebundeld. Alle financiële en commerciële data worden hierin verzameld en worden integraal ontsloten zodat er nieuwe, slimme klantgerichte acties op kunnen worden ondernomen.

Tom Bakker: “AnylinQ is van een MKB uitgegroeid naar een grote organisatie. Dit jaar staat in het teken van het afronden van de integratie en verdere professionalisering. Met name de omslag van rapportage en verantwoording achteraf naar betrouwbare forecasting is een grote stap voorwaarts. Ik vind het mooi daar van het begin af aan bij aanwezig te mogen zijn en eraan bij te kunnen dragen. Ik verheug me op wat komen gaat.”

CEO Dennis Kuipers: “De aanstelling van Tom als CFO draagt bij aan de professionalisering van onze organisatie. Goede financiële forecasting is onontbeerlijk nu we sterk aan het groeien zijn en de implementatie van een financieel systeem stelt ons in staat krachtige, innovatieve diensten aan te bieden aan onze klanten. Tom gaat dit voor ons in goede banen leiden.”

Terug naar nieuws overzicht