CES 2018: Lenovo toont AI/AR/VR en intelligente technologie
11-01-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

CES 2018: Lenovo toont AI/AR/VR en intelligente technologie

Lenovo maakt haar visie en innovaties voor 2018 bekend tijdens CES 2018. Het gaat om innovaties over de gehele breedte van het productportfolio: van VR en AR en van mobiel tot de pc voor thuis. Virtual reality (VR) wordt volgens Lenovo aanzienlijk verbeterd met de creatie van nieuwe consumentenproducten op het gebied van VR. De Lenovo Mirage Solo met Daydream -headset is een laagdrempelige manier om ervaring met virtual reality op te doen. De headset brengt VR daadwerkelijk binnen het bereik van iedere consument. De headset werkt draadloos en heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp. Gebruik de Lenovo Mirage Camera met Daydream om gedenkwaardige momenten vast te leggen en beleef ze vervolgens opnieuw in 3D op de headset, aldus de leverancier.

Professionals kunnen hun werk omzetten naar Augmented Reality (AR) met Lenovo C220 Smart Glasses. Deze monoculaire, lichtgewicht, handsfree AR hardware- en software-ervaring maakt gebruik van de mogelijkheden van een smartphone. Je kunt er bijvoorbeeld instructies voor servicetaken en/of trainingen mee verbeteren.

Voor thuis is de persoonlijkere Lenovo Smart Display ontwikkeld me ingebouwde Google Assistant. Daarnaast hebben de nieuwste Lenovo ThinkPad-laptops veel meer denkvermogen: de altijd aan, altijd verbonden Miix 630 2- in-1 detachable biedt de mobiliteit van een smartphone met LTE en tot 20 uur aan lokale videoweergave op batterijen, terwijl je volledig kunt profiteren van de prestaties en productiviteit van een Windows 10 S PC.

X1-serie

ThinkPad verbeterde verder de vernieuwde X1-serie en nieuwe innovaties in de X-, T- en L-serie. Gebruikers kunnen hiermee bestanden migreren, de instellingen van de ene PC naar de andere PC overnemen en beveiligde WiFi-netwerken identificeren. Daarnaast maakt Lenovo Vantage online PC-diagnostiek en support via één app mogelijk voor alle Windows 10 PC´s. Dat geldt ook voor alle virtuele, verbeterde en/of slimmere functies.

Moto Mods en een Developer Challenge met Indiegogo

Op CES 2018 presenteerde Motorola de eerste twee nieuwe Mods die werden ontwikkeld door developers uit het Indiegogo Accelerator-programma. De Vital Moto Mod bevat advanced senor technology. Met deze Mod kun je op een snelle en slimme manier je gezondheid meten met de moto z. Met de Vital Moto Mod kun je nauwkeurig vijf belangrijke vitale functies meten: hartslag, ademhaling, zuurstofgehalte in het bloed, lichaamstemperatuur, en diastolische en systolische bloeddruk gemeten via de vingertop. 

Met de Livermorium Slider Keyboard Moto Mod kun je nu moeiteloos lange berichten typen en documenten bewerken, omdat deze mod een volledig QWERTY-schuifregelaar aan je smartphone toevoegt. Bovendien kun je je scherm nu tot 60 graden kantelen. Ook deze Moto Mod is één van de eerste mods uit het Indiegogo Accelerator-programma. We kijken erg uit naar de toekomstige innovaties die vanuit dit platform en de "Transform the Smartphone Challenge” naar verwachting nog op de markt zullen komen.

Lenovo Mirage Solo met Daydream Headset + Lenovo Mirage Camera

Virtual Reality ervaar je daadwerkelijk anders met de Mirage Solo standalone VR-headset en de Mirage VR180 camera van Lenovo. Liefhebbers van VR kunnen hiermee ook op een eenvoudige manier content maken. 's Werelds eerste stand-alone Daydream-headset is draadloos, comfortabel en eenvoudig in gebruik.

WorldSense motion-tracking: dompel je als één van de eersten onder met WorldSense motion-tracking technologie op het VR-platform van Google Daydream. Met WorldSense lijkt het of je echt leunt, ontwijkt of een weg door de ruimte maakt, terwijl je door een enorme, magische contentbibliotheek beweegt.

De Lenovo Mirage Solo biedt ervaringen gebaseerd op het Qualcomm Snapdragon 835 VR-platform. Games worden nog echter met de draadloze Daydream-controller. Denk aan een honkbalknuppel of een stuurwiel. Je kunt nu je eigen VR-inhoud maken en unieke momenten vastleggen met de Lenovo Mirage Camera met Daydream. Deze compacte en handige camera bevat de technologie die nodig is om 3D-foto's en -video's te maken. Het heeft een dubbele 13 MP fisheye-camera en een gezichtsveld van 180 x 180°. Met deze tools kun je je eigen VR-content toegankelijk en leuk maken. De Lenovo Mirage Camera-foto's en -video's kunnen worden geüpload naar een persoonlijk Google Photos - en/of YouTube™ -account om ze te bekijken en te delen. Dit kan op een standaardbrowser op de Mirage Solo met Daydream-headset of op een andere VR-headset. De Lenovo Mirage Camera is uitgerust met het Qualcomm Connected Camera-platform met hoogwaardige dubbele camera's, ingebouwde WiFi en een X9 LTE ??mobiele modem in de LTE-versie.

New Glass C220-oplossing combineert Artificial Intelligence Learning en Augmented Reality

Het Lenovo New Glass C220-systeem herkent en identificeert objecten uit de praktijk met behulp van AI- technologieën. De lichtgewicht 60-grams Glass Unit draait op Android. Je ervaart AR met het ene oog, terwijl je het andere oog op de echte wereld houdt. Download de Lenovo New Glass-app op je smartphone en sluit vervolgens de Pocket Unit op de telefoon aan. De Glass C220 is bruikbaar in verschillende werk- en leerscenario's, van het laten verzamelen van de informatie die je ziet, tot het geven van stapsgewijze aanwijzingen en instructies voor bijvoorbeeld reparatie, het identificeren van uitgeschakelde apparatuur en het oplossen van problemen door een externe collega, terwijl je zelf je handen vrijhoudt.

Lenovo NBD AH Cloud 2.0 is een SaaS-platform dat zich richt op AR, AI en big data-technologie. Het kan de productiviteit van werknemers sterk verbeteren. De AH Cloud is gebaseerd op het concept van de Augmented Human. Het maakt onder meer industrieel onderhoud, intelligente commando´s en 3D-diagnose op afstand en intelligent toerisme mogelijk. 

Start en eindig je dag slimmer met de Lenovo Smart Display

Dankzij de Lenovo Smart Display met geïntegreerde Google Assistent wordt het gebruik van technologie in huis intuïtiever. De Lenovo Smart Display dient als een commandocentrum voor alle aangesloten slimme apparaten: van verlichting tot verwarming. Je kunt de Smart Display bedienen met zowel stem als aanraking. Gebruik de Google Assistent ook om aanwijzingen weer te geven op Google Maps™, om YouTube-video's te bekijken, voor een video call met Google Duo™, of bijvoorbeeld om naar muziek te luisteren. De Lenovo Smart Display wordt geleverd in 8-inch of 10-inch modellen en is gebaseerd op het Qualcomm Home Hub-platform.

Always On, Always Connected PC

De Miix630 overtreft alle verwachtingen. Deze 2-in-1 detachable laptop kan echt alles. Het combineert de flexibiliteit en productiviteit van een Windows 10 S-laptop met de connectiviteit en mobiliteit van een smartphone1. De laptop werkt met het geïntrigeerde snelle 4G LTE2. Zo ben je nooit meer op zoek naar een WiFi-hotspot en kan je maximaal 20 uur lang lokaal opgeslagen video weergeven. De Miix 630 is 15,6 mm dun, weegt slechts 1,33 kg en is gebaseerd op het Qualcomm Snapdragon 835 mobiele pc-platform. Door middel van Windows 10 S en Cortana® is stemgebruik mogelijk om toegang te krijgen tot de persoonlijke digitale assistent. Daarnaast is het mogelijk om biometrische gezichtsherkenning van Windows Hello™ te gebruiken voor veiligere en gemakkelijkere login.

ThinkPad-serie

ThinkPad blijft de gouden standaard in laptops voor zakelijke professionals. Met innovaties in beeldkwaliteit, privacy en connectiviteit in de X1-lijn reageert Lenovo op de veranderende eisen in de werkomgeving. De X1-tablet kreeg een nieuw 13-inch ontwerp met een 3K-scherm en wereldwijde LTE-A-connectiviteit. In de X1 Carbon en X1 Yoga wordt Amazon Alexa geïntegreerd, en een premium display toegevoegd. Deze wordt ondersteund met Dolby Vision HDR voor kijkplezier. Voor de ThinkShutter Camera Privacy is geen klittenband meer nodig. De X1 Carbon heeft nu ook touchscreen-modellen en een accuduur van maximaal 15 uur: veelgehoorde wensen van gebruikers van de lichtste 14-inch zakelijke laptop van de wereld.

Over de gehele linie worden de X280, X380 Yoga, T480, T480s, T580, L380, L380 Yoga, L480, L580 geüpgraded. Vooral de X280 van slechts 1,33 kg en de T480 met een nieuw dockingstation aan de zijkant, een infraroodcamera, een wereldwijde LTE-A en batterijlevensduur van maar liefst 274 uur, betekenen een belangrijke stap voorwaarts binnen de zakelijke modellen van de Thinkpad-lijn. De T480s combineert prestaties met het beste gewicht, terwijl de T580 een sneller geheugen, dubbele opslag en meer vermogen biedt.

Ben je op zoek naar een groter scherm voor op je bureau, dan is de het nieuwe Lenovo Thunderbolt 3 Graphics Dock een nieuwe optie. Je kunt maximaal drie 4K-schermen naast elkaar aansluiten op het grafische dock. Hiermee geniet je gelijktijdig van een panoramische weergave, een betere prestatie door afzonderlijke grafische beelden en laadt de pc op. Verdere verbetering van je pc-ervaring kun je bereiken door de IdeaPad  720S via het grafische dock te verbinden met een Lenovo Explorer headset voor Windows Mixed Reality. Hiermee kun je optimaal VR-games spelen, of bijvoorbeeld de wereld rondreizen met holo-tours, aldus Lenovo.

Prijzen en beschikbaarheid

Zie http://news.lenovo.com/CES2018 voor informatie over prijzen en beschikbaarheid van producten.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware