Gemeente Amsterdam en Stichting govroam sluiten overeenkomst
12-01-2018 | door: Witold Kepinski

Gemeente Amsterdam en Stichting govroam sluiten overeenkomst

Op 3 januari tekenden gemeente Amsterdam en Stichting govroam de overeenkomst voor deelname aan govroam. Ruim 18.000 medewerkers van de gemeente Amsterdam op meer dan 40 locaties kunnen straks gebruikmaken van govroam. De centrale ICT-afdeling biedt hier al standaard wifi, binnenkort is govroam dus ook beschikbaar. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de optimalisatie van het aanmeldproces voor de gebruikers. Volgens planning wordt de aansluiting in het eerste kwartaal van 2018 afgerond.

Het aantal deelnemers aan govroam groeit snel: eind van het jaar stond de teller op 188 deelnemende organisaties. Dit betekent een verdrievoudiging ten opzichte van het jaar ervoor. Het gebruik steeg naar 2,5 miljoen authenticaties per maand (meting sept 2017). Govroam is nu beschikbaar op meer dan 400 locaties.

Stichting govroam ondersteunt samenwerking tussen overheidsorganisaties door een slimme oplossing te bieden voor het delen van internettoegang. Het is een authenticatie- en autorisatie-oplossing die gebruik maakt van bestaande toegangsnetwerken (zoals WiFi). Het biedt medewerkers toegang tot internet in de eigen organisatie én bij alle andere deelnemende overheidsorganisaties. Na één keer inloggen, kan een medewerker overal online.

Foto: Jan Flippo (Gemeente Amsterdam) en Guus Broesterhuizen (Stichting govroam) tekenen de overeenkomst.

Terug naar nieuws overzicht