Witold Kepinski - 15 januari 2018

Mercer Rowe leidt Avaya Cloud Business divisie

Mercer Rowe leidt Avaya Cloud Business divisie image

Avaya heeft de benoeming aangekondigd van Mercer Rowe als senior vice president en algemeen directeur van Avaya Cloud, een nieuw gevormde organisatie met een bijzondere focus op het stimuleren van cloudproducten en -services voor Avaya.

Rowe sluit zich aan bij Avaya van IBM, waar hij diende als vice-president van strategische partners voor de cloud- en Watson-platforms van het bedrijf, initiatieven voor wereldwijde cloud- en kunstmatige intelligentie. Voordat hij bij IBM kwam, richtte Rowe op en was hij CEO van VMware vCloud Service, een joint-venture met SoftBank om cloudservices in Japan te leveren. Hij heeft ook VMware's eigen cloudservicebedrijf geïncubeerd en een decennium doorgebracht met cloud-gestuurde start-ups in de bedrijfssoftware en serviceproviderruimten, waarbij hij verkoop-, kanaal- en dienstenorganisaties oprichtte. Hij begon zijn carrière in technische rollen bij Lockheed Martin en Nortel Networks.

"Mercer biedt een schat aan kennis die ons zal helpen onze activiteiten uit te breiden in de cloud, wat cruciaal is voor onze groei", aldus Jim Chirico, president en chief executive officer van Avaya. "Door een bedrijf te creëren dat uitsluitend gericht is op cloudproducten en -services en met het leiderschap van Mercer, zullen we de levering van cloudoplossingen versnellen die voldoen aan de groeiende behoeften van onze klanten en partners."

De verantwoordelijkheden van Rowe zullen betrekking hebben op openbare, private en hybride cloudaanbiedingen, waaronder cloud R & D, applicatie-ontwikkeling en diensten, alsmede verkoop voor de nieuw georganiseerde business unit. "Avaya is een wereldwijde leider in contact center (CC) en unified communications & collaboration (UC) software-oplossingen met meer dan 130.000 klanten over de hele wereld en een installed base van meer dan 100 miljoen gebruikers", aldus Rowe. "De transformatie van UC en CC naar cloudlevering is nog steeds in de vroege beurshallen en de groeimogelijkheid voor Avaya is een van de grootste cloudkansen op de markt van vandaag. Ik ben verheugd om deel te nemen aan het nieuwe executive team van Avaya om de groei vast te leggen die wordt aangedreven door cloud, digitale transformatie, mobiliteit, kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging en IoT. "

Rowe heeft een BS in Computer Engineering van North Carolina State University.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!