Met Scale Computing kun je je onderscheidenMet Scale Computing kun je je onderscheiden
12-01-2018 | door: Teus Molenaar

Met Scale Computing kun je je onderscheiden

Product biedt andere aanpak IT-infrastructuur dan gebruikelijk

Met Scale Computing heb je als IT-dienstverlener weer eens iets anders in het portfolio dan gangbaar is op de markt. Bovendien bespaart de HC3-appliance van Scale veel beheerkosten bij organisaties. Twee redenen om partner te willen zijn van de IT-fabrikant, zegt Aad Dekkers, marketing director EMEA bij Scale Computing.

De HC3 van Scale Computing is een appliance die compute, storage en virtualisatie in zich heeft. Een HC3-cluster is daarbij zeer eenvoudig te beheren. Die eenvoud is de grootste troef van Scale Computing dat in 2008 begon het vereenvoudigen van IT-storage. De hyperconverged oplossing is gebaseerd op KVM, waardoor standaard virtualisatie zit ingebakken. Aparte licenties voor virtualisatiesoftware zijn overbodig.

Doordat het beheer zo eenvoudig is, slaat de appliance vooral aan bij het midden- en kleinbedrijf en gedistribueerde bedrijven die nauwelijks beschikken over beheerders van de steeds complexer wordende IT-infrastructuur. Dit is overigens ook een kans voor de (kleinere) cloud providers om HC3 aan te bieden voor infrastructuur diensten.

Assessment

Scale Computing werkt voor honderd procent via het kanaal. In Nederland zijn al contracten met een aantal distributeurs: Ingram Micro (Dupaco), Copaco en binnenkort ALSO (als onderdeel van een pan-Europese samenwerking).

Waarom zouden partners met Scale Computing in zee willen gaan? Behalve de eerder genoemde redenen, noemt Dekkers de eenvoud. “Bij onze producten is eenvoud het uitgangspunt. Daarmee helpen wij het beheer van IT-infrastructuren beheersbaar te maken met inzet van weinig menskracht. Die eenvoud zit in ons DNA. Dus ook in ons partnerprogramma en onze beprijzing is simpel.

“Wij doen eerst een assessment bij een klant”, legt Dekkers uit. “Dat gebeurt via een tool die enkele dagen het verkeer binnen het netwerk/infrastructuur in kaart brengt. Samen met de partner interpreteren we het rapport dat daaruit komt. De eerste paar keer gaan wij met een partner mee naar een klant. Enerzijds omdat wij dan zelf zo voeling houden met de markt en kunnen inspelen op behoeften, anderzijds om de partner te trainen in ons denken en handelen.”

Meer waarde

Door met Scale Computing in zee te gaan, kan een partner meer waarde bieden aan een klant in dezelfde tijd. HC3 brengt immers opslag, servers en virtualisatie samen in één appliance.

Dekkers onderscheidt meerdere soorten partners. “We kennen enterprise partners die naast hun portfolio voor de heel grote organisaties ook een aanbod willen hebben voor het midden- en kleinbedrijf. De ‘maverick’-partner die iets speciaals wil kunnen aanbieden, vaak gericht op specifieke branches. En natuurlijk de lokale partners. Dat zijn de IT-dienstverleners die als trusted advisor bekend staan binnen een bepaalde regio. Zij doen vaak ook het beheer voor hun klanten; dus voor hen snijdt het mes aan twee kanten, omdat wij het beheer zo eenvoudig hebben gemaakt. En dan zijn er nog de service providers die kansen zien op de markt voor het hosten en managen van IT-infrastructuren. Ze zijn ons trouwens allemaal even lief”, beklemtoont Dekkers.

Certificatie

Bedrijven die producten van Scale Computing aan de man willen brengen, kunnen zich aanmelden bij de Scale Partner Community. “We verwachten dan wel dat ze binnen drie maanden online hun technisch certificaat halen om met onze producten aan de slag te kunnen gaan.”

De IT-fabrikant heeft overigens ook enkele technology-partners. Zo werkt hij nauw samen met Lenovo, APC-Schneider, WinMagic, Google en Information Builders.

Bekijk het video interview met Aad Dekkers.

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht