Fujitsu tweakt Scale-Out SAP omgevingen met Integrated Systems PRIMEFLEX
12-01-2018 | door: Witold Kepinski

Fujitsu tweakt Scale-Out SAP omgevingen met Integrated Systems PRIMEFLEX

Fujitsu heeft twee nieuwe geïntegreerde systemen oplossingen aangekondigd die ondernemingen gaan ondersteunen bij het gebruik van data-intensieve applicaties, onmisbaar voor een digitale transformatie. Deze oplossingen gaan ervoor zorgen dat het beheer van scale-out SAP HANA in-memory database deployments versimpelt.

De door SAP gecertificeerde en door Fujitsu verbeterde Integrated Systems PRIMEFLEX voor SAP HANA en PRIMEFLEX voor SAP Landscapes solutions wordt aangedreven door FlexFrame Orchestrator Management Software. Dit stelt organisaties in staat SAP infrastructuur te implementeren en gebruiken, dat nodig is voor het verwerken van grote hoeveelheden data. Verder beperkt het de complexiteit en kosten van deze installaties en wordt het voor organisaties mogelijk een flexibele, efficiënte en veilige SAP omgeving te gebruiken die bij toekomstige groei kan meegroeien zo beweert Fujitsu.

Workload

Fujitsu PRIMEFLEX Integrated Systems zijn ‘workload specific’ en daardoor volledig geoptimaliseerd voor SAP HANA scale-out implementaties, die gebruikt worden door databases en het geheugenlimiet van een enkele server overschrijft. Fujitsu is de eerste partij met een oplossing die de hoeveelheid fysieke datalijnen nodig voor een scale-out installatie vermindert van drie of meer, naar een enkele 100 Gigabit Ethernet (GbE) verbinding. Ook neemt hierdoor het aantal verplichte switch ports, met minimaal factor drie af. Dit leidt tot een versimpeling van de installatie en het gebruik, en waarborgt een betrouwbaar en goed presterende infrastructuur die klaar is voor de volgende generatie Big Data, AI en IoT-applicaties, alsook toekomstige S/4 HANA implementaties zo meldt Fujitsu.

Geïntegreerde systemen

Fujitsu’s aanbod bestaat uit een portfolio aan oplossingen voor SAP omgevingen. Door voort te borduren op zijn nauwe samenwerking met SAP kan Fujitsu krachtige oplossingen aanbieden voor iedere SAP-toepassing. De verbeterde PRIMEFLEX voor SAP HANA en PRIMFLEX voor SAP Landscapes worden ‘ready-to-run’ geleverd. Dit zijn geïntegreerde systemen van vooraf gedefinieerde en geteste Intel Xeon Skylake gebasseerde pakketten, bestaande uit PRIMERGY servers, opslag, netwerk connectiviteit en software-oplossingen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun infrastructuur snel kunnen opzetten, makkelijk ingewikkelde SAP omgevingen kunnen beheren en zo snel waarde kunnen toevoegen aan de onderneming.

Fujitsu is al 40 jaar vertrouwd SAP Global Partner en heeft al meer dan tienduizend klanten van over de hele wereld geholpen met transformatie en groei. Fujitsu faciliteert digitale transformatie en ondersteunt innovatie op elk mogelijk gebied – van clouddiensten via SAP systemen, tot oplossingen en diensten voor implementatie op locatie.

Terug naar nieuws overzicht