Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
15-01-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Portland Europe MSP Party geslaagd - video

Op 11 januari 2018 organiseerde software distributeur Portland de MSP Party: het eerste evenement speciaal gericht op Managed Services Providers (MSP’s). Een middag en avond waarop de IT-dienstverleners van Nederland samenkwamen en kennis maakten met de (toekomstige) trends en ontwikkelingen op IT-gebied. Het team van Dutch IT-channel was erbij en maakte een video update.

De MSP Party is een event in Nederland speciaal gericht op Managed Services Providers (MSP’s). Visies op nieuwe technologieën worden hier gecombineerd met netwerkmogelijkheden én fun. Portland presenteerde hier, samen met partners zoals CompTIA en ConnectWise, de belangrijkste trends en ontwikkelingen op IT-gebied. Samen met gelijkgestemden, resellers en verschillende IT-experts maakten MSP’s hier kennis met de innovaties en opkomende technologieën waar zij in 2018 mee te maken krijgen.

Managed Services Providers

De MSP Party opende met een speech van George van Brugge van Portland Europe, die vertelde over de transformatie die Portland doormaakte om zo nog beter haar klanten, de managed services providers, te helpen efficienter, productiever en winstgevender te worden komend jaar. De klemtoon van het verhaal lag op het helpen ontstaan van nieuwe Managed Services Providers, en bestaande MSP's helpen in hun succes.

Ook het verhaal van David Bellini, co-founder van ConnectWise sloot hier goed bij aan: ontdek waar jij beter in bent dan anderen, en concentreer je daarop. De spreker van CompTIA, Nicolas Delebois gaf aan dat in markten waar MSP's al succesvol zijn het inderdaad allemaal draait om specialisatie en commitment, maar zeker ook persoonlijk contact.

Hype Cycle

Naast speeches was er in de Glazen Ruimte ook genoeg te doen, een wand vol met Arcade games stond klaar voor gebruik en de wat intiemere ruimte bij de keuken zorgde voor een sfeer waar reseller en vendor elkaar makkelijk konden vinden. Met een walking dinner en een drankje was het goed toeven en vlogen de visitekaartjes over en weer. 

Na de pauze was er nog tijd voor drie sprekers, eerst Cees Quirijns van Portland, die de Hype Cycle2018 presenteerde: een overzicht van alle voor MSP relevantie technologische trends voor het komend jaar, door Portland gemaakt in samenwerking met Gartner. Het educatieve gedeelte van de avond liep af met korte presentaties van twee van de nieuwste vendoren die via Portland de Benelux bestormen: IT Glue en Continuum

Raketstart

Het doel van de MSP Party was vieren dat het MSP-model helemaal klaar lijkt om in 2018 significante stappen te zetten IT-markt in de Benelux over te nemen. Die verwachting hing in de lucht, en de zin om te beginnen aan wat een geweldig jaar moet worden voor resellers én vendoren was te voelen. Na alle presentaties ging de bar opnieuw open en was het wederom netwerken geblazen.

De MSP Party was het eerste event in de Benelux volledig gericht op MSP's, en daar is Portland hartstikke trots op aldus Van Brugge: “Wat ons betreft maken we er een jaarlijkse traditie van, die met de MSP-markt meegroeit in formaat en schaal. Kortom, tot volgend jaar!”

Bekijk op deze link de Portland MSP Party video update.

Terug naar video overzicht