Witold Kepinski - 15 januari 2018

Ingram Micro wordt niet verkocht door Tianjin Tianhai

Ingram Micro wordt niet verkocht door Tianjin Tianhai image

De handel in aandelen van Tianjin Tianhai, het Chinese moederbedrijf van Ingram Micro, werd eind vorige week opgeschort. Sommige analisten verwachten toen een verkoop van Ingram Micro maar dat is niet waar, aldus Tianjin Tianhai. Tianjin Tianhai kocht vorig jaar Ingram Micro voor ongeveer 6 miljard dollar.

Op vrijdag 11 januari, stopte de handel in aandelen van Tianjin Tianhai Investment Corp. eigenaar van onder andere Ingram Micro. De nota voor de beurs stelde dat het bedrijf "belangrijke kwesties met de relevante partijen controleert". Ze zullen een "grotere aankondiging" publiceren en waarschijnlijk dit proces binnenkort voltooien en vervolgens de resultaten bekendmaken.

Op Wall Street werd toen gespeculeerd dat dit zou kunnen betekenen dat Ingram Micro aan een concurrent zou moeten worden verkocht. Het Amerikaanse CRN baseerde zich op een rapport aan de analistenfirma Raymond James & Associates. "Een grotere aankondiging wordt verwacht van Tianjin Tianhai. Er is een sterke consolidatie in de distributie-industrie. We denken dat het mogelijk is dat een van onze distributeurs Ingram kan kopen. Het meest verstandig zou zo'n deal voor Synnex zijn. Door deze deal zou Synnex automatisch de grootste IT-distributeur ter wereld worden ", zegt een bedrijfsanalist. Noch Ingram Micro noch Synnex wilden commentaar geven op de speculatie.

Synnex

De Chinese groep HNA, het moederbedrijf van Tianjin Tianhai, staat onder toenemende druk van zowel de staat als de financiële kant. Eind 2017 waren er meer en meer meldingen van liquiditeitstekorten bij HNA. Amerikaanse distributiegigant Synnex verwierf de Noord-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse bedrijven van Westcon-Comstor voor 800 miljoen dolalr in juni 2017. Daarnaast kocht de broadliner een minderheidsbelang van tien procent in de Westcon-activiteiten in de regio's EMEA en APAC. Synnex was voorheen de enige grote Amerikaanse distributeur die niet aanwezig was in Europa.

Shanghai Stock Exchange

Tianjin Tianhai meldt echter dat er geen sprake is van een verkoop. Ingram Micro is een belangrijk, strategisch investeringsproject voor het bedrijf en een belangrijke hoeksteen en een aanwinst voor de transformatie en ontwikkeling van het bedrijf zo wordt gemeld aan de Shanghai Stock Exchange. Het bedrijf zei dat het bedrijfsresultaat van Ingram Micro in het derde kwartaal met 10,79 procent op jaarbasis steeg en de nettowinst in dezelfde periode met 6,14 procent.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!