Witold Kepinski - 16 januari 2018

Tableau introduceert Hyper Data Engine-technologie met analysemogelijkheden

Tableau introduceert Hyper Data Engine-technologie met analysemogelijkheden image

Tableau Software, speler in visual analytics, kondigt de uitrol aan van Hyper: de nieuwe data engine-technologie van Tableau 10.5. Dankzij Hyper kunnen enorme volumes aan data in slechts een paar seconden worden doorgelicht en gerangschikt, en kunnen klanten tot 5x sneller query's uitvoeren en 3x sneller data ophalen, zo beweert Taleau. Hierdoor is sneller inzicht in nog grotere datasets mogelijk, waardoor organisaties hun analyses kunnen afstemmen op meer mensen. 

Deze release bevat tevens Tableau Server voor Linux en de mogelijkheid om meerdere visualisaties te integreren in één weergave dankzij Viz in Tooltip. Alle klanten zullen deze week in alle producten de beschikking krijgen over Hyper en de overige 10.5 functionaliteit, zoals drag-and-drop machtstrendlijnen, een nieuwe connector voor Box en updates voor Tableau Mobile. De nieuwe functionaliteit wordt verder toegelicht op www.tableau.com/new- features .  

"Met Hyper als data engine-technologie voor het volledige Tableau-platform zijn klanten in staat om analyses tot het uiterste door te voeren. Dankzij de supermoderne in-memory-technologie van Hyper is een snelle, eenvoudige visuele analyse voor iedereen haalbaar", aldus Francois Ajenstat, Chief Product Officer van Tableau. "We zijn enorm trots op het werk dat het Tableau-team heeft verricht om deze baanbrekende data engine-technologie te ontwikkelen en te integreren in de kern van de Tableau-producten en, het allerbelangrijkst, om het in een naadloze upgrade voor onze klanten te verwerken. Hyper zorgt voor betere prestaties en schaalbaarheid van analyses, waardoor data op alle niveaus en in meer organisaties dan ooit tevoren maximaal wordt benut. "

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!