Witold Kepinski - 16 januari 2018

IDC: Cloud IT Infrastructuur markt groeit met dubbele cijfers

IDC: Cloud IT Infrastructuur markt groeit met dubbele cijfers image

Volgens IDC's Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, die de vendor inkomsten belicht uit de verkoop van infrastructuur producten (server-, opslag-, en Ethernet-switch) voor cloud IT, met inbegrip van publieke en private cloud, steeg deze markt 25,5% jaar-op-jaar in 3Q17, naar een omzet van 11,3 miljard dollar. Huawei, Dell, Inspur, NetApp en de ODM-partijen wisten het meest te groeien.

De opbrengsten uit openbare cloudinfrastructuur stegen jaar op jaar met 32,3 procent in 3Q17 tot 7,7 miljard dollar en vertegenwoordigen nu 30,2 procent van de totale wereldwijde IT-infrastructuuruitgaven, tegenover 26,3 procent een jaar geleden. De inkomsten uit private cloud bereikten 3,6 miljard dollar, dat is een jaarlijkse stijging van 13,1 procent.

Infrastructuur

De totale omzet van cloudinfrastructuur in de hele wereld is in 2017 bijna op hetzelfde niveau als in 2013. De traditionele IT-infrastructuuromzet (niet-cloud) groeide 8 procent ten opzichte van een jaar geleden, hoewel deze de afgelopen jaren over het algemeen daalde; ondanks de dalende trend vertegenwoordigt traditioneel IT nog altijd, met 14,2 miljard dollar in 3Q17, nog steeds 55,6 procent van de totale wereldwijde IT-infrastructuuruitgaven.

Public cloud vertegenwoordigde in 3Q17 ook 68 procent van de totale opbrengsten van cloud IT-infrastructuur. De markt met de grootste groei in het segment openbare cloudinfrastructuur waren opslagplatforms met een omzetstijging van 45,1 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar en goed voor 42 procent van de omzet in public cloud.

Cloud

De opbrengsten uit IT-infrastructuur van de openbare cloud stegen respectievelijk met 24,8 en 23,2 procent. Compute-platforms vertegenwoordigden 43,9 procent van de inkomsten van de openbare cloud-IT-infrastructuur. De inkomsten uit de private cloudinfrastructuur waren te danken aan de groei van het opslagplatform met 16,1 procent Y / Y.

Hyperscalers

"2017 was een sterk jaar voor de groei van de publieke cloud-IT-infrastructuur", zegt Kuba Stolarski, onderzoeksdirecteur voor computerplatformen, IDC. "Terwijl hyperscalers zoals Amazon en Google het leeuwendeel van de groei genereren, ziet IDC een sterke groei in de lagere niveaus van public cloud en de aanhoudende groei van private cloud op wereldwijde schaal. Op korte termijn zijn er nieuwe Intel- en AMD-platforms uitgebracht in 2017 zou moeten helpen bij het vernieuwen en uitbreiden van de infrastructuur in het cloud IT-infrastructuursegment."

Met uitzondering van de Latijns-Amerikaanse omzet, die 5 procent groeide ten opzichte van een jaar geleden, groeiden alle andere regio's in de wereld hun cloud IT Infrastructuur omzet met dubbele cijfers. AsiaPac (exclusief Japan) en Centraal- en Oost-Europa kenden de snelste groeicijfers van respectievelijk 50,1 en 35,3 procent. Canada (22,5 procent) en West-Europa (24,6 procent) hadden een jaarlijkse groei met dubbelgroeicijfers, terwijl de VS (18,7 procent), Japan (17,5 procent) en het Midden-Oosten en Afrika (15,8 procent) ook groeiden.

IDC's wereldwijde Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker  is ontworpen om klanten een beter inzicht te geven in welke delen van de server, het schijfopslagsysteem en de Ethernet-switchmarkten in cloudomgevingen worden geïmplementeerd. Deze tracker verdeelt de omzet van leveranciers door de markt voor hardwaretechnologie in publieke en private cloud-omgevingen.

idc_Cloud-IT-Infrastructure3Q17-768x311.jpg

Cloud-IT-Infrastructure-Market-Grew-25.5-Y.Y-in-3Q17-IDC.jpg

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!