Witold Kepinski - 17 januari 2018

Claranet onderdeel Rely koopt NetWyse en introduceert de NotarisSuite

Rely, onderdeel van Claranet Benelux, heeft per 1 januari 2018 de activiteiten overgenomen van NetWyse, het automatiseringsbedrijf van Netwerk Notarissen. Na het aangekondigde partnership tussen Claranet en Netwerk Notarissen, eind november 2017, is dit de vervolgstap in de hechte samenwerking tussen de twee organisaties. Tevens introduceert Rely de NotarisSuite, dé online werkplek voor het notariaat.

Met de overname van zowel de activiteiten als de medewerkers verstevigt Rely haar leidende marktpositie binnen de notarisbranche in Nederland. Door de samenvoeging van de notaristeams van NetWyse en Rely kunnen de gezamenlijke klanten op een meer gespecialiseerde dienstverlening rekenen met behoud van hun vaste contactpersonen. Het dienstenpakket is uitgebreid en voorziet ook in een verhoging van de betrouwbaarheid en veiligheid van de IT van de notaris.

Samenvoeging teams

Het notaristeam van Rely en de medewerkers van Netwyse worden samengevoegd waardoor de gezamenlijke klanten een nog gespecialiseerde dienstverlening kunnen verwachten met behoud van hun vaste contactpersonen. Daarnaast kunnen aanvullende diensten en producten aangeboden worden, wat resulteert in meer ontzorging van een notarispraktijk op IT-gebied (met één contact en één contract) maar nog meer met nauw op elkaar afgestemde IT-diensten waardoor de betrouwbaarheid en veiligheid verbeteren.

Netwerk Notarissen

Met de overname is tevens het partnership met Netwerk Notarissen verstevigd. De komende jaren is Rely de exclusieve IT-partner voor de ontwikkeling van nieuwe IT-toepassingen waarmee Netwerk Notarissen haar marktpositie wil versterken. In een reactie zegt René Fouraschen, Commercieel Directeur Rely: “Met de overname van de activiteiten van NetWyse versterken we onze positie in de Nederlandse notarisbranche. Dit is geweldig nieuws voor alle betrokken notariskantoren want die zullen profiteren van ons uitgebreide dienstenaanbod, waaronder inhoudelijke applicatiekennis van de vier belangrijke notarisapplicaties van Van Brug Software, Dirict, Quantaris en Devoon. Daarnaast is het een geweldige mogelijkheid voor onze eigen klanten, die kunnen profiteren van de bundeling van specifieke kennis op notarieel gebied om zo bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de markt."

NotarisSuite

Samen met de overname van de dienstverlening, introduceert Rely de NotarisSuite; dé online werkplek voor het notariaat. Dit beveiligde portaal is modulair op te bouwen en bevat alleen de applicaties die gekozen zijn door het notariskantoor. Dit zijn aan de standaard kantoorapplicaties zoals Microsoft Office met daarin Word, Excel, PowerPoint en Skype for Business, aangevuld met de branche specifieke applicaties van Van Brug, Dirict, Quantaris óf Devoon. Optioneel zijn diensten toegevoegd zoals Voip, Managed Wifi, scannen, archiveren, etc. De NotarisSuite is het resultaat van een stabiele technisch hoogstaande omgeving in combinatie met een praktische invulling van de werkplek op basis van de jarenlange ervaring én kennis van eisen, wensen en behoeften op het gebied van IT bij het notariaat. Bovendien is de NotarisSuite volledig ISO 27001-gecertificeerd én in lijn met Algemene Verordening Gegevensbescherming, de nieuwe databeschermingswetgeving die in mei 2018 van kracht wordt.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!