Redactie - 17 januari 2018

Z-PLUG van Siemon biedt RJ-45 plug voor intelligente gebouwen

Siemon, een bedrijf op gebied van globale netwerkinfrastructuur, kondigde zijn nieuwe Z-PLUG aan geschikt voor categorie 6A netwerk verbindingen. Met deze field mountable RJ-45 plug heeft Siemon een antwoord voor omgevingen waar een snelle, betrouwbare en hoogwaardige RJ-45 plug rechtstreeks op de kabel gemonteerd dient te worden.

Met de uitbreiding van het Internet of Things (IoT) zijn er steeds meer devices die communiceren en hun voeding krijgen via de netwerkbekabelingsinfrastructuur, zoals ledlampen, access points, veiligheidscamera's, beeldschermen, distributieantennesystemen en aansturing van automatiseringen voor gebouwen. Vele van deze componenten kunnen nu rechtstreeks met het netwerk worden verbonden waardoor de noodzaak voor additionele bekabeling is vervallen.

De field mountable Z-PLUG van Siemon overtreft alle prestatievereisten van categorie 6A en kan worden toegepast bij UTP en FTP categorie 6A netwerken. Gebruikmakend van een eenvoudige tool kan men de aders van de netwerkkabel eenvoudig in de module aanbrengen waarna door middel van het sluiten van de tool het IDC contact met de kabel wordt verbonden. De kwaliteit van de verbinding is hiermee gegarandeerd en resulteert in een betrouwbare connectie voor iedere plug in het netwerk. De Z-PLUG is voorzien van een latchbeschermclip leverbaar in negen verschillende kleuren. Via een robuust design met laag profiel en de optie om de boot te elimineren of in te korten, zijn Z-PLUG's ook ideaal om op eindcomponenten met beperkte plaats te gebruiken, zoals camera's en access points.

“Dankzij de categorie 6A infrastructuur, aanbevolen voor de laatste generatie access points (IEEE802.11ac), digital signage beeldschermen en LED verlichtingsinstallaties, gecombineerd met de efficiëntie van snelle montage en een hoge PoE klasse, vormt de field mountable Z-PLUG de ideale oplossing voor hedendaagse intelligente gebouwen”, zegt Lee Funnell, technical manager bij Siemon.

Wired Communications Solutions gebruikte de nieuwe Z-PLUG voor een recente installatie van meer dan 250 op IP gebaseerde camera's en draadloze access points voor 's werelds grootste online retailer. “De nieuwe categorie 6A Z-PLUG van Siemon reduceerde de werktijd en bood een zeer robuuste, hoogwaardige verbinding met elk toestel, waardoor fouten aanzienlijk werden verminderd en een snellere, vlotte opstelling tot stand werd gebracht”, zegt Jason Dilley, algemeen beheerder bij Wired Communications Solutions.

De Z-PLUG van Siemon ondersteund netwerksnelheden tot 10 Gigabit ethernet en is geschikt voor toepassing van power over ethernet applicaties van 15Watt tot de nieuwste IEEE802.3bt standaard welke 90Watt vermogen via de bekabelingsinfrastructuur levert. Bezoek de website www.siemon.com/Z-PLUG voor meer informatie over de Z-PLUG, om een video te bekijken of om een demo aan te vragen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!