Flowmon en F5 houden DDoS-aanvallen geautomatiseerd tegen

17-01-2018 | door: Witold Kepinski

Flowmon en F5 houden DDoS-aanvallen geautomatiseerd tegen

Flowmon Networks is lid geworden van F5 Networks' Technology Alliance Program (TAP). Beide partners gaan samen een oplossing introduceren die zowel Internet Service Providers als bedrijven automatisch beschermt tegen multi-vector DDoS-aanvallen. De gezamenlijke oplossing van Flowmon Networks en F5 wordt in de Benelux geleverd door Infradata.

Recente cyberaanvallen, zoals het Mirai-botnet dat misbruik maakte van IoT-kwetsbaarheden, tonen aan dat er een nieuwe generatie DDoS-aanvallen op komst is. Het IoT biedt aanvallers namelijk de mogelijkheid 'denial of service' aanvallen van een nog ongekende omvang uit te voeren. Tegelijkertijd moeten organisaties zich ook blijven verdedigen tegen anders aanvalsmethoden, zoals DNS flood.
Integratie Flowmon DDoS Defender en F5 BIG-IP AFM

De gezamenlijke verdedigingsoplossing is gebaseerd op een integratie van Flowmon's DDoS Defender met de F5 BIG-IP Advanced Firewall Manager (BIG-IP AFM). Flowmon observeert en leert continu van netwerkverkeer, voor het detecteren van onrechtmatigheden en anomalieën. Zodra een DDoS-aanval wordt gedetecteerd geeft Flowmon inzicht in de karakteristieken ervan en wordt het verkeer automatisch omgeleid naar de BIG-IP AFM. Vervolgens kan F5's BIG-IP AFM automatisch het beste mitigatiepad bepalen. Als de aanval is afgeslagen informeert F5's BIG-IP AFM de Flowmon DDoS Defender daarover en is zowel de oorspronkelijke routering als configuratie weer te herstellen.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter