Redactie - 17 januari 2018

Oracle werkt aan patch voor SPARC v9 kernen Spectre CPU bug

Oracle werkt aan patch voor SPARC v9 kernen Spectre CPU bug image

Oracle heeft gebruikers van zijn SPARC platforms gemeld dat ze de Spectre processor bug hebben. Een ondersteuningsdocument die te vinden is in de portal van klanten van Oracle en gezien door The Register , stelt: "Oracle gelooft dat bepaalde versies van Oracle Solaris op SPARC v9 (kernen) worden beïnvloed door de Spectre-kwetsbaarheden."

Het document bevestigt: "Oracle werkt aan de productie van patches voor alle betrokken versies die onder Premier Support of Extended Support vallen."

Er wordt niet vermeld wanneer Oracle de updates zal leveren. Oracle belooft dat ze ze zullen leveren na een succesvolle afronding van het testen van de patches. Oracle zal ook invloed op de prestaties van deze patches te onderzoeken.

De eerste signalen van de x86-patches en 222 andere fixes zijn te vinden op Oracle's driemaandelijkse patchlijst van begin januari 2018 .

Oracle waarschuwde gebruikers van de Sun ZFS Storage Appliance Kit om zich voor te bereiden op een kritische patch. Andere hoog scorende bugs hebben invloed op Oracle WebLogic Server (CVE-2017-10352) waarbij een niet-geverifieerde gebruiker de server kan laten crashen via HTTP. Anders patches zijn onder andere voor Apache-software (Apache Log4j) en NSS-decoders die aanwezig is in Oracle Directory Server Enterprise Edition en de iPlanet Web Server. Ook Java SE en het Java ME SDK-installatieprogramma hebben patches.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!