Waterland koopt Unified Communications aanbieder Swyx

17-01-2018 | door: Witold Kepinski

Waterland koopt Unified Communications aanbieder Swyx

De investeringsmaatschappij Waterland heeft het Duitse Swyx Solutions overgenomen, een in heel Europa actieve producent van oplossingen voor geïntegreerde communicatie voor middelgrote bedrijven. Waterland versterkt hiermee de software- en IT-sector in zijn portfolio.

Swyx is een ontwikkelaar en operator van Unified Communications & Collaboration-softwareoplossingen. Swyx integreert en verbindt alle communicatiekanalen zoals telefonie, berichten, video en e-mail met voor het bedrijf relevante procestoepassingen. De oplossing kan worden beheerd door de klant, vanuit de partnerwolk of op basis van de eigen cloudservice van Swyx.

Internationaal groeien met Waterland

Als een van de spelers in Europa is Swyx lokaal aanwezig via een distributiesysteem met twee niveaus met meer dan 1.200 geautoriseerde gespecialiseerde retailpartners. Het in Dortmund gevestigde bedrijf met locaties in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk verkoopt niet alleen de software-oplossingen, maar ook de juiste eindapparaten.

Met zijn oplossingen concentreert Swyx zich vooral op de middenklasse. Swyx-oplossingen worden gebruikt door bijna een miljoen gebruikers in heel Europa. Het internationale aandeel van de omzet is ongeveer 10 procent. "Swyx heeft met name een groot groeipotentieel buiten Duitsland", zegt Dr. Ralf Ebbinghaus, CEO en mede-oprichter van Swyx. "Samen met Waterland zullen we dit potentieel nu kunnen benutten."

Met SwyxON biedt Swyx zijn softwareoplossing als zijn eigen cloudservice en richt hij zijn activiteiten steeds meer op de groeiende vraag naar cloudoplossingen. Swyx biedt zijn partners en klanten de maximale flexibiliteit bij het gebruik van de oplossing, die zowel vanuit de cloud als individueel in het bedrijf kan worden gebruikt.

Partner met uitgebreide expertise in de IT-sector

De investeringsmaatschappij Waterland leidt reeds met verschillende IT-bedrijven in haar portefeuille. "Voor Waterland past beleggen in Swyx perfect in onze strategie om te investeren in snelgroeiende bedrijven van hoge kwaliteit die leiderschap willen nemen in hun branche." Carsten Rahlfs, Partner van Waterland.

Tijdens het acquisitieproces werd Swyx uitsluitend geadviseerd door Q Advisors, een in Denver en San Francisco gevestigde onderneming, een wereldwijde boutique voor beleggingsbankieren in het segment technologie, media en telecommunicatie (TMT).

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht