Witold Kepinski - 18 januari 2018

WatchGuard koopt Percipient Networks

WatchGuard Technologies, aanbieder op het gebied van geavanceerde netwerkbeveiligingsoplossingen, heeft aangekondigd dat het voor een onbekend bedrag Percipient Networks heeft overgenomen, een ontwikkelaar van eenvoudige, betaalbare, geautomatiseerde beveiligingsoplossingen voor kleine en middelgrote organisaties.

Het vlaggenschipproduct van Percipient Networks, Strongarm, stopt phishing- en malwareaanvallen door een eenvoudig te implementeren, op beveiliging gerichte Domain Name System (DNS) -service aan te bieden. Geintegreerd in WatchGuard's beveiligingsplatform zal Strongarm de beveiligingsefficiëntie van bestaande malwarebeschermingstechnieken verder verbeteren, de waarde van de populaire Total Security Suite (TSS) -services-bundel van het bedrijf verhogen en een sleutelelement worden in de evolutie van WatchGuard's cloudbeveiligingsaanbod, aldus WartchGuard.

Strongarm

De Strongarm-service bewaakt uitgaande DNS-aanvragen en blokkeert verkeer naar websites op basis van een lijst met bekende kwaadaardige domeinen. Bovendien, door verzoeken op domeinniveau te bewaken, breiden de filtermogelijkheden van Strongarm zich uit naar alle poorten en protocollen. Het integreren van Strongarm in WatchGuard's uitgebreide uniforme beveiligingsplatform, zal klanten de best mogelijke bescherming bieden tegen de meest uiteenlopende bedreigingen zo beweert WatchGuard.

"In een wereld van toenemende en voortdurend veranderende beveiligingsbedreigingen is er geen wondermiddel als het gaat om bescherming. Veel organisaties beschikken niet over de middelen om een lange lijst beveiligingspuntoplossingen te onderzoeken en in te zetten. Als zodanig is het de missie van WatchGuard om ons verenigde beveiligingsplatform voortdurend te evolueren om de beste combinatie van beveiligingsdiensten in een eenvoudig pakket te bieden, waardoor beveiliging van bedrijfsklasse voor iedereen toegankelijk is. De toevoeging van beveiliging op de DNS-laag is slechts een voorbeeld van de uitvoering van onze missie", zegt Prakash Panjwani (foto), CEO van WatchGuard. "Op basis van jaren van onderzoek en ontwikkeling heeft het Percipient Networks-team een eenvoudige, zakelijke oplossing ontwikkeld."

Blackhole

Naast het blokkeren van verkeer naar gevaarlijke sites, is het Strongarm-platform ontworpen om maximaal onderwijs voor gebruikers en IT-beheerders mogelijk te maken. In plaats van alleen verkeer te blokkeren voor mogelijk kwaadwillende sites, leidt de service gebruikers om naar een 'blackhole' waar aanvullende informatie over de aanval wordt verzameld en de gebruiker educatieve materialen krijgt om toekomstige aanvallen te voorkomen. Percipient Networks maakt ook gebruik van een team voor dreigingsanalyses dat zich bezighoudt met de IT-managers en managed service providers (MSP's) om aanvullende inzichten te bieden in aanvallen en hoe deze in de toekomst kunnen worden voorkomen. WatchGuard blijft investeren in beide gebieden.

Phising

"Phishing is een van de meest gebruikte methoden om een ??eerste toegangspunt tot een organisatie te krijgen. Het is een van de meest effectieve tactieken omdat het mensen target. Als zodanig moeten organisaties een tweeledige aanpak hanteren om phishing-malwarediensten en werknemerseducatie te bestrijden ", zegt Todd O'Boyle, mede-oprichter en CTO bij Percipient Networks. "Door gebruikers te beschermen en geblokkeerde aanvallen te gebruiken als een kans om te onderwijzen, verminderen we aanzienlijk de kans dat die werknemer een tweede keer dezelfde fout maakt. We zijn verheugd om de ontwikkeling van het product en ons onderzoeksteam voor bedreigingen voort te zetten onder leiding van WatchGuard. "

WatchGuard-partners en -klanten kunnen later deze maand vroegtijdig toegang krijgen tot de nieuwe DNS-filterservice wanneer het product wordt uitgebracht in Beta. De nieuwe service zal algemeen beschikbaar zijn als onderdeel van het alles-in-één beveiligingspakket van het bedrijf, Total Security Suite, kort daarna in een aankomende release van Fireware. Alle actieve Total Security Suite-klanten krijgen zonder extra kosten onmiddellijk toegang tot de nieuwe functie door eenvoudig een vakje aan te vinken.

"We zijn enorm trots op wat we hebben gebouwd met het Strongarm-platform en deze samenwerking met WatchGuard zal onze bekroonde technologie en onderwijstools vrijwel onmiddellijk in de handen van tienduizenden organisaties over de hele wereld brengen via de uitgebreide VAR- en MSP-community van WatchGuard", vervolgt O'Boyle. "We zijn ook verheugd om WatchGuard's aanpak van totale beveiliging uit te breiden naar onze klanten, hun bescherming uit te breiden om meer bedreigingen te dekken, en onze partnergemeenschap, die onmiddellijk toegang zal krijgen tot het bekroonde WatchGuardONE-programma en de volledige productportfolio."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!