Hoe vergelijk je een App Store met de Active Archive storage solution?

Hoe vergelijk je een App Store met de Active Archive storage solution?

18-01-2018 | door: Blogger

Hoe vergelijk je een App Store met de Active Archive storage solution?

Er zijn belangrijke overeenkomsten op te merken tussen het Active Archive platform en de Apple App Store. De definitie hieronder is afkomstig van Wikipedia: “De Apple App Store is een app store voor applicaties die ontwikkeld zijn voor het mobiele besturingssysteem iOS van Apple. De dienst staat gebruikers toe om applicaties op te zoeken en te downloaden die ontwikkeld zijn met de iOS SDK. De applicaties kunnen direct op een iOS-apparaat worden geïnstalleerd of via een computer met iTunes. Applicaties in de App Store zijn in het algemeen gericht op iOS-apparaten, zoals de iPhone, iPod en iPad, en maken gebruik van speciale specificaties van de apparaten. Applicaties zijn gratis of voor een vast bedrag te verkrijgen. Behalve een Apple app store is er ook een Android app store die vergelijkbare applicaties bied voor het Android platform.”

Ik hoor u denken: Wat zijn de overeenkomsten met het Active Archive platform? Dat zal ik u uitleggen. Uiteraard heeft u van Object storage gehoord. Deze manier van dataopslag is niet slechts een kostenverlichting of een alternatief voor kostbare en complexe block- en filestorage, maar blijkt ook nog eens een waardevolle aanvulling te zijn.

De overeenkomst

In willekeurige App Stores koopt de gebruiker een app die staat voor een bepaalde functionaliteit. Dit kan een analytisch programmaatje zijn of in andere gevallen een game. In ieder geval een applicatie die door een 3rd-party ontwikkelaar is gemaakt. Dit levert de gebruiker een functionaliteit op die direct in gebruik kan worden genomen zonder kennis te hoeven hebben van het Operating System (OS). De gebruiker heeft een device en koppelt hieraan als het ware extra functionaliteit. Een kind kan de was doen, zo blijkt uit de praktijk.

In een S3, Object storage en API omgeving werkt dit feitelijk hetzelfde. Het S3 protocol maakt mogelijk dat er wordt gecommuniceerd met de diverse gebruikte operating systems en haalt data uit de gebruikelijke storage silo’s. De gebruiker hoeft hierbij geen kennis te hebben van onderliggende protocollen. Binnen een Application Programming Interface (API) combineert men technische bestanden en verdere documentatie met overige ondersteuning die helpen bij het aanroepen van externe applicaties. Een API wordt gepubliceerd door een softwareontwikkelaar, zodat andere ontwikkelaars weten hoe zij de software kunnen koppelen aan de eigen software. Het is daarmee geen echte standaard, maar meer een handleiding die kan worden gebruikt voor een machine-to-machine koppeling. Overigens passen diverse aanbieders API protocollen op elkaar aan zodat het meer en meer een standaard wordt.

Active Archive

De Active Archive solution werkt met object storage als kostenefficiënte basis en de gebruiker, of dit nu een datacenter of een organisatie uit Healthcare, CCTV, Retail of filmindustrie is die zijn dataomvang ziet groeien, krijgt de mogelijkheid om zijn data middels een van de aangeboden RESTFUL API softwareoplossingen slimmer (machine learning) en veiliger (versioning, single-point-of-failure issues, global namespace futures) te maken. De datamanagement solution Stronglink geeft gebruikers totale controle over alle in de Enterprise aanwezige data, waar deze ook staat in de vertrouwde setting.

High availability

Door gebruik te maken van slimme koppelingen, metadata ingesting toepassingen en beschikbare “fast” storage elementen is ook voor lange tijd gearchiveerde data zeer snel beschikbaar.
Het is ook niet voor niets dat Gartner meldt dat Object storage een van de snelst groeiende dataplatformen is en dat wij binnen afzienbare tijd allemaal in meer of mindere mate gebruikmaken van S3 en Object gerelateerde storage.

Door: Harold Koenders, Director Active Archive bij Pronovus

Pronovus functioneert met de Active Archive solution als uw storage Appstore en distribueert een platform met alle “Class A” spelers uit de storage industrie. Kijk voor ons diensten- en productenportfolio op: www.pronovus.nl.

Terug naar nieuws overzicht