Wouter Hoeffnagel - 19 januari 2018

AT&T en AWS bundelen krachten op gebied van IoT

AT&T en AWS bundelen krachten op gebied van IoT image

AT&T en Amazon Web Services (AWS) lanceren samen een reeks oplossingen voor het Internet of Things (IoT) om bedrijven slagvaardiger te maken in de steeds meer data-gestuurde wereld. De oplossingen maken het voor zakelijke kanten eenvoudiger IoT-oplossingen in te zetten, zodat ze hun bedrijfsprocessen kunnen verbeteren en wereldwijd grote aantallen apparaten kunnen beheren.

De oplossingen werden aangekondigd op de jaarlijkse AWS re:Invent 2017 conferentie. Het gaat ondermeer om de LTE-M Button, waarmee bedrijven en ontwikkelaars hun processen en workflows eenvoudig kunnen integreren met AWS IoT, AWS Lambda, Amazon DynamoDB, Amazon Simple Notification Service (Amazon SNS) en tal van andere AWS-oplossingen. Gebruikers kunnen met de LTE-M Button bijvoorbeeld met één druk op de knop kantoorartikelen kunnen bestellen of een serviceverzoek kunnen indienen. De LTE-M Button wordt ondersteund door het mobiele Amerikaanse LTE-M-netwerk van AT&T en maakt gebruik van de onlangs aangekondigde AWS IoT 1-Click-service.

Certificaten op SIM

Daarnaast werkt AT&T met G+D Mobile Security aan een oplossing die de verbinding tussen een apparaat en de cloud (“device to cloud”) beveiligt door gebruik van AWS-certificaten die bij de productie op SIMs worden opgeslagen. De sleutels, die vereist zijn voor communicatie met de AWS-cloud, worden gebruikt voor encryptie van datasessies tussen het apparaat en AWS-diensten.

Fabrikanten van apparaten kunnen de sleutels en identiteitsgegevens zoals die in de SIM zijn vastgelegd gebruiken voor authenticatie bij toegang tot AWS IoT. Ze kunnen de certificaten ook op afstand beheren en updaten. Nieuwe certificaten worden op afstand gedownload met het oog op sterk beveiligd en efficiënt beheer van apparaten in het veld. De SIM-gebaseerde oplossing van AT&T en G+D Mobile Security is speciaal ontwikkeld om de inzet van apparaten zonder, of met slechts minimale hardware of logistieke aanpassingen mogelijk te maken.

IoT OBDII Kit

AT&T introduceert binnenkort tevens een IoT OBDII Kit die klanten van AWS toegang geeft tot het Asset Management Operations Center (AMOC) van AT&T. AMOC biedt AWS-klanten een totaaloplossing voor het monitoren van apparatuur, voertuigen en andere bedrijfsmiddelen via AWS. Eerder dit jaar introduceerde AT&T al een speciale IoT Starter Kit welke ontwikkeld was in samenwerking met AWS.

Het AT&T Asset Management Operations Center voor AWS en de AT&T IoT OBDII Kit zijn beschikbaar via de IoT Appstore van AT&T, een uitgebreid online platform waar bedrijven IoT-oplossingen kunnen kopen en kunnen aanbieden. De AT&T IoT Starter Kit is te bestellen op amazon.com. De LTE-M Button en SIM-certificaten zijn straks waarschijnlijk ook verkrijgbaar via de hiervoor genoemde IoT marktplaats van AT&T.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!