Wouter Hoeffnagel - 19 januari 2018

Asperitas brengt restwarmteprojecten onder in nieuwe business unit

Asperitas, het bedrijf achter de koeltechniek Immersed Computing voor datacenters, kondigt aan lopende en nieuwe projecten op het gebied van circulaire energie onder te brengen in de nieuwe business unit Asperitas Energy Innovation (AsperitasEI). De afdeling gaat zich richten op de ontwikkeling van projecten op het gebied van hergebruik van restwarmte uit datacenters.

Nederlandse datacenters leveren volgens de Dutch Datacenter Association voldoende restwarmte om 1 miljoen huishoudens te verwarmen. Daarnaast is er veel industrie die de warmte kan inzetten. Op dit moment wordt de restwarmte van datacenters behandeld als een afvalstroom die niet bruikbaar is. Dit aangezien het lastig is restwarmte nuttig te hergebruiken, aangezien luchtgekoelde datacenters laagwaardige warmte uitstoten in een vorm die lastig te transporteren is. Immersed Computing maakt gebruik van vloeistof, kan hoge temperaturen bereiken en is goed te transporteren.

AsperitasEI gaat zich richten op het samenwerken met klanten en partners van Asperitas om scenario’s rond het hergebruik van restwarmte te ontwikkelen en realiseren. Op dit moment werkt het bedrijf op dit gebied al samen met verschillende energieleveranciers waaronder Nuon en publieke organisaties. De activiteiten van AsperitasEI vallen onder de verantwoordelijkheid van Maikel Bouricius, lid van het management team als Marketing Manager. Bouricius werkte eerder voor Green IT Amsterdam en werkte daar aan verschillende datacenter- en energieprojecten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!