Witold Kepinski - 19 januari 2018

T-Systems is in tweeën gesplitst

T-Systems is in tweeën gesplitst image

Deutsche Telekom is van plan om T-Systems in twee afzonderlijke eenheden te verdelen. Dit zou de daling van de omzet moeten compenseren. De klassieke IT-outsourcingactiviteiten moeten worden gescheiden van andere activiteiten, zo melden diverse Duitse media.

In de outsourcing-branche kampt T-Systems met dalende prijzen en de verschuiving naar de cloud. De IT-serviceprovider daarmee een verlies. T-Systems wil weer meer winst maken en gaat de twee eenheden instellen die afzonderlijk dichter bij hun respectieve markten staan en dus flexibeler zijn.

Daarnaast moeten er twee nieuwe strategische eenheden zijn, Portfolio en Levering. Eerstgenoemde formuleert aanbiedingen aan de klanten, de ander zorgt voor de uitvoering van de projecten binnen het geplande tijd- en kostenbudget.

De nieuwe baas van T-Systems, Adel Al-Saleh, had zijn plannen volgens het rapport aan de leidinggevenden gepresenteerd. Hij is sinds het begin van het jaar CEO van T-Systems , maar werkt sinds de herfst informeel. Volgens het rapport wordt hij beschouwd als expert op het gebied van herstructurering en herstructurering.

T-Systems is momenteel in lijn met de drie divisies Digital, IT en Telecommunications. Volgens het rapport blijven de respectievelijke hoofden van de drie divisies in het bedrijf.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!