Asteroïde en A2B kondigen samenwerking in Amsterdam aan

21-01-2018 | door: Redactie

Asteroïde en A2B kondigen samenwerking in Amsterdam aan

Asteroid International, aanbieder van een interconnectieplatform, heeft aangekondigd dat zij een partnerschap aangaan met A2B, een ISP speler in de Nederlandse internetindustrie.

Asteroid beheert het game-changing Internet Exchange point (IXP) van Asteroid in het Amsterdam Science Park, en biedt een manier om te kijken naar enkele van de grootste netwerken ter wereld. Met zijn behendige ontwerp zegt Asteroid een platform te bieden voor een nieuwe standaard voor IXP's.

"Asteroid gelooft in het eenvoudig houden van dingen", legt Andy Davidson, CTO bij Asteroid, uit . "We concurreren niet met onze klanten, we ontwerpen dingen niet te veel, en we rekenen niet te veel. Het Asteroid- model biedt collega's de mogelijkheid om te profiteren van de concurrentievoorwaarden van de markt voor hun behoeften op het gebied van metrotransport, waardoor de totale kosten van 'peering' dalen. Het is een win-win voor iedereen! "

Het A2B-partnerschap biedt connectiviteit van EvoSwitch AMS1, evenals van Digital Realty (Weckenbachweg) tot de Asteroid IXP in het NIKHEF Science Park. "A2B was een voor de hand liggende partner voor Asteroid om mee te werken", zegt Remco van Mook, CEO van Asteroid . "A2B is een vertrouwde naam in de Nederlandse peeringindustrie. Ze begrijpen interconnectiviteit en gebruiken hun brede ervaring om zowel kleine bedrijven als gevestigde spelers te helpen met hun behoeften op het gebied van IP- en netwerkbeheer. "

De Nederlandse internetprovider A2B is een zeer actieve speler in de peering-industrie en een gepassioneerd deelnemer aan zowel nationale als internationale internetbranche-evenementen, zoals het European Peering Forum, RIPE en NLNOG. "We zijn zeer verheugd om samen te werken met Asteroid ", zegt Erik Bais, CEO van A2B. " Asteroid daagt het huidige IXP-paradigma uit met hun kosteneffectieve, sterk geautomatiseerde IXP en ze reageren op een echte behoefte in de markt. We werken graag samen met hen om de interconnectiviteit in Nederland verder te verbeteren. "

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter