Witold Kepinski - 22 januari 2018

Copaco biedt IoT plaagdieroplossing van Xignal Solution

Copaco biedt IoT plaagdieroplossing van Xignal Solution image

Per direct heeft Copaco een distributieovereenkomst getekend met Dimo Systems, maker van het slimme en duurzame plaagdiermanagementsysteem Xignal Solution. Het portfolio van Xignal Solution bevat digitale muizen- en rattenvallen die de toekomst van de plaagdierbestrijding zullen gaan vormen. De fabrikant won met deze innovatieve oplossing bovendien de Innovation Award op het tweejaarlijkse Copaco Event in Barneveld.

De muizen- en rattenvallen van Xignal zijn voorzien van een energiezuinige zenderchip die aangeeft of een val is bewogen, loos gebruikt is of dat er iets is gevangen. Het signaal communiceert via de vrij beschikbare LoRa-technologie. Met een app op de mobiele telefoon of tablet weet de beheerder via een online rapport direct of er iets aan de hand is. In plaats van periodieke controle van klassieke muizenvallen, hoeft er nu alleen actie te worden ondernomen als er echt iets aan de hand is. Dat scheelt beheerders van vakantieparken, hotels, magazijnen en grote (overheid)gebouwen veel controle-uren en onnodige kilometers. Bovendien kan er gezien de hygiëne direct worden ingegrepen als ongedierte gevangen is. De oplossing resulteert in een kostenbesparing van zo’n 40%.

Sprekend voorbeeld van de toepasbaarheid van IoT

“De innovatieve oplossing Xignal past prima in onze doelstelling om hardware te koppelen aan cloud diensten en zo complete slimme oplossingen te kunnen leveren voor specifieke marktsegmenten”, aldus Marc Maas (foto), Teamlead bij Copaco. “Xignal is een sprekend voorbeeld van een IoT-toepassing die eenvoudig en direct inzetbaar is en veel voordeel oplevert”.

Trots op overwinning en distributie-overeenkomst

“Wij zijn enorm vereerd dat we de Innovation Award van Copaco hebben gewonnen”, aldus Hans de Jong van Xignal. “Deze prijs kreeg voor ons nog een positief staartje, toen we te horen kregen dat Copaco de slimme muizen en rattenvallen in het assortiment zal gaan opnemen”.

Bekijk op deze link de video van het Copaco event met Hans de Jong.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!