Mansystems & Beter na Borstkanker maken app tijdens Hackathon

24-01-2018 | door: Redactie

Mansystems & Beter na Borstkanker maken app tijdens Hackathon

Kick Off! Mansystems en Beter Na Borstkanker hebben afgelopen weekend de E-health Week 2018 afgetrapt met een 24h Hackathon. Achttien bouwers en ontwerpers van Mansystems hebben samen met Beter na Borstkanker, coaches en vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker in 24 uur een app ontworpen die de periode na borstkanker gemakkelijker moet maken.

#Take Action Together

De app is ontwikkeld voor jonge vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker. Het initiatief is ontstaan omdat uit onderzoek blijkt dat begeleiding gewenst is, maar dat het huidige aanbod niet altijd aansluit bij de behoefte van jonge vrouwen. Daardoor blijven zij onnodig lang worstelen na het traject. Arnold Zwart, CEO en mede-oprichter van Mansystems: "Ik voel me zeer betrokken bij de ambitie van Beter na Borstkanker om de nazorg voor jonge vrouwen na borstkanker te verbeteren. Daarom hebben we het initiatief genomen om gezamenlijk een hackathon te organiseren tijdens de E-health Week.” Het evenement was en is te volgen via #takeactiontogether.

Woensdag gehackdag

Mansystems organiseert elke maand onder de noemer ‘Woensdag gehackdag’ een hackathon rondom een bepaald vraagstuk van een organisatie of markt. Dit initiatief is ontstaan uit onze ervaring dat innovatie niet eenvoudig van de grond te krijgen is. Tijdens een hackathon genereren we in korte tijd innovatieve ideeën en realiseren we direct een prototype van een app. Dit doen we door multi-disciplinaire teams samen te stellen met zowel medewerkers van de klant als van onze eigen organisatie.

Mocht u als organisatie innovatieve ideeën of uitdagende vraagstukken hebben waarbij apps een rol zouden kunnen spelen, dan kunt u zich aanmelden via www.mansystems.com/gehackdag

Presentatie

De presentatie van de concept app vindt aanstaande vrijdag 26 januari plaats tijdens de ICT&Health Conference in de Beatrixhal in Utrechtse Jaarbeurs. U bent van harte uitgenodigd om de Kick Off bij te wonen. Op stand 24 van Mansystems zijn de ontwikkelaars aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Financiering

De app voor jonge vrouwen na borstkanker is er! Next step is om voldoende financiering te krijgen om de app daadwerkelijk te testen.

Contact personen

Mansystems.com: Harmen Hoogwout | +3162968592 | harmen.hoogwout@mansystems.nl  

Beternaborstkanker.com: Marieke Veldema | +31652326979 | info@beternaborstkanker.com

Terug naar nieuws overzicht
Software