Digitale transformatiespecialist opent kantoor in Nederland
25-01-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Digitale transformatiespecialist opent kantoor in Nederland

Het Belgische Duval Union Consulting (DUC) slaat haar vleugels uit naar Nederland. Het strategiebureau helpt bedrijven in verschillende sectoren, waaronder media, retail, finance, industry, gezondheidszorg en overheid. Speerpunt van DUC is digitale transformatie.

Inspelen op razendsnelle veranderingen door digitalisering is iets waar veel organisaties mee worstelen. Waar het vaak aan ontbreekt zijn de juiste strategische inzichten en een organisatiestructuur om hiermee van start te gaan. DUC helpt bedrijven hierbij. Jo Caudron en Dado van Peteghem, oprichters van DUC, publiceerde vijf jaar geleden het boek 'Digital Transformation'. Dit boek wordt inmiddels verkocht in zo'n 55 landen. DUC meldt ruim 100 klanten te hebben geholpen bij digitale transformatieprojecten. Het gaat hierbij onder meer om Douwe Egberts, Makro, Chalhoub (Dubai), Danfoss (Denemarken), De Persgroep, Orange, Engie, Spa, Thalys, Rode Kruis en Volvo Trucks.

Nederlandse vestiging

Mede-oprichter van DUC Jo Caudron: “Als gevolg van ons succesvolle strategie consultancy raamwerk is ons team gegroeid naar ruim twintig consultants en zijn we inmiddels actief tot ver buiten de grenzen van België.” Onlangs opende DUC een kantoor in Dubai, om van daaruit de regio te bedienen. Nederland stond al een tijdje hoog op het verlanglijstje en nu is het dus zover. “Net als in België zijn er veel Nederlandse organisaties die worstelen met vraagstukken rondom digitale transformatie. Wat speelt er allemaal, welke ontwikkelingen komen er op ons af en hoe moeten wij onze strategie én organisatie daarop inrichten? Het zijn vraagstukken waar wij mee aan de slag gaan."

De Nederlandse vestiging van Duval Union Consulting komt onder leiding van Jeroen de Groot, zelf al 25 jaar actief in de wereld van business-transformaties. “In het hedendaagse hype-geweld rondom Digital Transformation onderscheidt DUC zich door een gedegen en tegelijk zeer praktische aanpak om organisaties daadwerkelijk een stapje verder te helpen”, aldus De Groot. “DUC is een leuke no-nonsense club met allemaal specialisten in de onderwerpen rondom Digital Transformation. Ik heb er erg veel zin in om de kar te gaan trekken in Nederland en uit te groeien tot een belangrijke speler in de sector. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk organisaties in Nederland, zowel profit als non-profit, te helpen bij het uitstippelen van de juiste stappen richting hun eigen disruptieve toekomst.”

Gamification

Eén van de manieren waarop het Nederlandse DUC organisaties laat kennismaken met Digital Transformation is de ‘Battle of Disruption’. Dat is een interactieve management game die teams in één dagdeel bekend maakt met de impact van digitale veranderingen op hun organisatie. “Dat is een mooie manier waarop we gamification toepassen in deze consultancy-branche”, aldus De Groot.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie