Wouter Hoeffnagel - 26 januari 2018

Econocom Groep ziet omzet met 17,5 procent stijgen

Econocom gespecialiseerd in de digitale transformatie van bedrijven, maakt bekend een volledige jaaromzet over 2017 van €2.980 miljoen te hebben gerealiseerd. De jaaromzet is met 17,5% gestegen ten opzichte van 2016, toen het bedrijf een jaaromzet van €2.536 miljoen realiseerde.

De organische groei was sterk (11,2%), versnelde tijdens de tweede jaarhelft en was ruim boven het gestelde ("meer dan 5%"). Alle bedrijfsactiviteiten van de groep droegen bij aan deze trend. Zo rapporteerde Technology Management & Financing (TM&F) een omzet van €1.378 miljoen, een stijging van 9,5% ten opzichte van 2016. Het gaat hierbij volledig om organische groei. Het vierde kwartaal stelde de groep in staat de zakelijke kansen die het hele jaar door werden geïdentificeerd, te consolideren. De groep blijft profiteren van de markttendens waarbij het gebruik boven eigenaarschap wordt gesteld.

Meer omzet uit services

De omzet voor Services was voor het eerst meer dan een miljard euro (€1.007 miljoen), een stijging van 25,5% waarvan 12,7% organisch. Dit onderdeel zette zijn groei in lijn met de markt voort, met name dankzij het opvoeren van belangrijke managed services contracten. Dochterbedrijven van Econocom, die door het bedrijf ook wel 'Satellieten' worden genoemd, fungeerden als een accelerator en boekten opnieuw een jaar van dubbele digitale organische groei. Deze groei werd voornamelijk gedreven door een aantal grote deals in integratiediensten alsook door het gezonde momentum in belangrijke digitale segmenten, waaronder cyberbeveiliging en mobiliteitsoplossingen.

Products & Solutions zag een stijging van 25,2%, waarvan 12,7% organisch. Deze tak profiteerde aanzienlijk van IT- en multimedia-investeringen in Europa en marktaandeelwinsten, met name in de publieke sector (onderwijs, ziekenhuizen, etc.).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!