Witold Kepinski - 27 januari 2018

Sencit en Oaktree ICT services fuseren

Oaktree ICT Services uit Zaandam en Sencit met vestigingen in Amstelveen en Apeldoorn hebben hun intensieve samenwerking verstevigd door te fuseren. Door de samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat er een ICT-leverancier met een landelijke dekking van formaat. De organisatie richt zich op het leveren van ICT-clouddiensten en Managed Services voor de zakelijke markt met een hoge servicegraad en een persoonlijke benadering.

Door de fusie tussen Oaktree en Sencit heeft de nieuwe organisatie alle disciplines in huis en ontstaat er een breed ICT-kenniscentrum voor het nog beter bedienen van eindklanten en haar partners. Oaktree ICT Services heeft een technische achtergrond met een eigen service- en consultancy organisatie waarin hoogopgeleide en gecertificeerde professionals werkzaam zijn. Daarnaast heeft Oaktree haar eigen datacenterdiensten ontwikkeld voor de zakelijke markt. In 2016 werd WireItup overgenomen waarmee Oaktree zich ook manifesteert in de omgeving van werkplekbeheer.

Sencit richt zich reeds jaren op advisering en consultancy van ICT Clouddiensten en Managed Services voor eindgebruikers in de zakelijke markt. In 2017 is Sencit met MDRX gefuseerd waarmee via een indirect partnerkanaal connectiviteitsoplossingen aan andere eindklanten worden geleverd.

De nieuwe organisatie
Voor de nieuwe organisatie werken 45 professionals. De nieuwe directie bestaat uit Roland van der Hoek, Ronald Stroobach, Mark Versteeg, Stephan Kerkman en Dennis de Ree.

Bedrijfsnaam
De organisaties blijven voorlopig actief onder hun eigen naam als onderdeel van de Oaktree Group. Op termijn kan de naamgeving van de ondernemingen gaan veranderen.

Ambities
De ambities van de nieuwe organisatie zijn groot. Een buy and build strategie wordt de komende jaren toegepast om binnen drie tot vijf jaar te groeien naar een ICT-organisatie met een omzet van minimaal 30 miljoen euro. De financiële middelen voor het realiseren van deze ambities zijn beschikbaar. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten zijn reeds gaande. Naar nieuwe kandidaten wordt tevens actief gezocht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!