Redactie - 28 januari 2018

Top-25 succesvolle startups zijn gebouwd met outsourcing

Het starten van een onderneming en het ontwikkelen van uw product of dienst vereist snel en efficiënt werken. Een startup moet helemaal tegenwoordig voor zorgen dat het waarde biedt op het gebied van innovatie, kwaliteit en gemak, ook al heeft het beperkte middelen. Sander Dales, Mediator in Software, Mobile and Web Development Outsourcing bij Inventief IT, heeft een top-25 lijst samengesteld van succesvolle startups die zijn gebouwd met outsourcing.

Het is aan het talent dat je inbrengt om dit mogelijk te maken. De problemen zijn dat een startup maar een beperkte hoeveelheid geld hebt om talent aan te nemen. Er is een alternatieve aanpak die veel bedrijven daadwerkelijk hebben gebruikt tijdens de opstartfase: uitbestede ontwikkeling. Inventief IT uit Drachten helpt ondernemers in de zoektocht naar de juiste externe ontwikkelaar. Wij kennen inmiddels tientallen ontwikkelaars in Oost- en Zuid-Europa en in Azië. En zijn door onze ervaring in staat de ondernemer bij de juiste ontwikkelaar onder te brengen.

Hoewel dit misschien weinig bekend is, misschien omdat er nog wel wat tegenstand is over het gebruik van outsourcing, zijn hier 25 grote startups die deze strategie hebben gebruikt om hun zeer gewaardeerde bedrijven te lanceren:

Slack, nu gewaardeerd op bijna $ 3 miljard, heeft outsourcing gebruikt om zijn oplossing in zijn vroegste dagen te ontwikkelen.

Fab werkte samen met ontwikkelaars in India om de financiering te maximaliseren en tegelijkertijd op te schalen toen hun bedrijf tekenen van groei vertoonde.

Skype gebruikt een team van ontwikkelaars in Estland om hen te helpen hun bedrijf uit te bouwen.

Klout vertrouwde op vele externe ontwikkelaars, om zijn technologie op de juiste plaats te krijgen voor de lancering.

AppSumo veel freelancers op verschillende gebieden gebruikt, waaronder marketing, content en IT om zijn activiteiten te laten groeien.

Staff.com diende als een bedrijf dat outsourced talent en freelancers aanbood voor andere organisaties, en gebruikte hetzelfde model om van een start-up uit te groeien tot een wereldwijd succesvol bedrijf.

De app van Branchout is volledig gemaakt met uitbestede ontwikkeling.

Github heeft talloze mensen gebruikt die ontwikkelingswerk vrijwel thuis hebben voltooid.

Ook Basecamp maakte gebruik van outsourcing om zo uit te groeien naar een technologieleider.

AlertBoot besloot om infrastructuur-as-a-Service (IaaS) en cloud-hosting uit te besteden om die ontwikkelingsgebieden te versnellen.

MYSQL geloofde vanaf het begin in een groeistrategie waarbij gebruik werd van voornamelijk extern personeel in verschillende landen.

SeatGeek vond een aanzienlijk kostenvoordeel door het uitbesteden van specifieke taken aan talent in andere landen. Dat hielp hen hun infrastructuur sneller te bouwen tegen lagere kosten dan het geval geweest zou zijn bij het inhuren van eigen personeel.

Squawker werkte samen met een outsourcing provider om zijn platformoplossing te bouwen.

Jpay.com heeft externe ontwikkelaars hun technologie en infrastructuur laten bouwen. Ze gebruikten mensen in India, China en Israël voor kwaliteitsborging, engineering en hardware. Het hielp om de outsourcing in orde te hebben om de groei aan te kunnen. Uiteindelijk hebben ze het bedrijf verkocht aan Securus Technology.

Splunk, bekend van het zoeken en analyseren van gegevens, heeft met behulp van uitbestedingsbureaus het talent gevonden dat snel zijn infrastructuur en oplossing heeft ontwikkeld.

Opera, het webbrowserbedrijf, vertrouwde op ontwikkelaars in andere landen om zijn platform te creëren en te implementeren.

Pingar helpt organisaties met data-analyse. Terwijl het een gevestigde naam werd in zijn branche, riep het extern talent op om zijn activiteiten te ontwikkelen.

Axeda vertrouwde op ontwikkelaars om de software en het platform te creëren om zo zijn cloudgebaseerde oplossing aan te kunnen bieden.

Solix, een bedrijf die technologie uitbesteed, heeft extern talent gebruikt om hun infrastructuur te creëren.

Cloudmunch, een Platform-as-a-Service (PaaS)-bedrijf, maakte gebruik van een Indiaans outsourcebedrijf om het juiste talent binnen te halen.

Gliffy, een webgebaseerd hulpprogramma voor diagramgereedschappen, heeft zich gericht op outsourcing voor specifieke aspecten van de technologieontwikkeling.

Net2Text heeft de ontwikkeling van zijn mobiele betalingsplatform uitbesteed.

Proximate Global Inc heeft een outsource-serviceprovider gebruikt om een locatiegebaseerde service voor smartphones, Face2Face genaamd, te maken.

Mailburn, een iPhone-oplossing voor e-mailclients, is ontwikkeld dankzij een partnerschap met een outsource-serviceprovider.

Mindspark, een ontwikkelaar van mobiele apps, heeft outsource-providers gebruikt om zijn bedrijf en veel van zijn huidige apps te maken.

Deze startups en vele anderen hebben de waarde erkend die outsourcing met zich meebrengt, of dat nu talent is in andere landen of experts in eigen land die virtueel werken. Nu het met de economie weer beter gaat, zien we een enorme toename in vraag naar outsourcing. Onze klant wil groeien, maar heeft waarschijnlijk door de recente crisis geleerd dit wel kostenbewust te doen. Externe ontwikkelaars beschikken al over de juiste vaardigheden, wat natuurlijk scheelt in de benodigde hoeveelheid training. De lage kosten en het goed geïnformeerde talent zorgen ervoor dat er sneller ontwikkeld kan worden en dat een project eerder kan worden gelanceerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!