Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-01-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Exclusive Networks belicht business en technologie voordelen van Fortinet

Exclusive Networks organiseerde het Fortinet Cafe voor partners in Mereveld bij Utrecht. Daar presenteerden Exclusive Networks, Fortinet en resellers aan aanwezigen hoe bedrijven zich in het midden- en kleinbedrijf zich kunnen beschermen tegen de nieuwste geavanceerde aanvallen met de Fortinet Security Fabric oplossingen. Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutch IT-channel was aanwezig en sprak in een video interview met Bram van Leeuwen (Dealer Manager Exclusive Networks) en Pascal van Belleghem (Fortinet).

Niet iedere klant en niet ieder netwerk is hetzelfde. En niet iedere Fortinet partner heeft dezelfde aanpak. Om elke partner makkelijk toegang te verschaffen tot informatie over de verschillende Fortinet oplossingen en bijbehorende upsell-mogelijkheden heeft Exclusive Networks deze informatie samengebracht in de microsite Fortinet Café. Hiervoor is er de speciale website www.fortinetcafe.exclusive-networks.com aldus Bram van Leeuwen, dealer manager bij Exclusive Networks.

FortiGate

Resellers kwamen onder het genot van een koffie gemaakt door barista Tessa luisteren naar collega-partners hoe ze de Fortinet Security Fabric oplossingen kunnen inzetten zoals FortiGate, FortiSwitch, FortiAP, FortiClient, FortiMail, FortiToken, FortWeb en FortiCloud (Analyzer en Manager). Daarbij zijn er financieringsmogelijkheden van Exclusive Capital bij totale deals vanaf 10.000 euro (ook met oplossingen van andere vendoren). Verder zijn er voor resellers tal van diensten van Fortinet Services, zoals Passport Consulting & Professional Services (PCPS), aldus Exclusive Networks sales manager Lianne Schultz. Daarnaast worden trainingen en workshops gehouden waar veel interesse in is.

MKB

Ardo Hoogeveen van reseller ClickOn vertelde over Fortinet Security Fabric bij een drietal on-premises projecten, waaronder bij een internetdienstaanbieder voor MKB. Daarvoor leverde hij onder andere twee FortiGate 50E en UTM bundel met FortiGate, FortiSwitch, FortiAP en FortiClient.

Managed Services

Erik Groot van Ronin-ICT vertelde enthousaist over de inzet van Fortinet managed security services dat hem een maandelijkse terugkerende omzet oplevert. Erik Groot is te spreken over de Fortinet Security Fabric waaronder de krachtige UTM-oplossing, FortiCloud Manager, WAN optimalisatie, web caching, FortiWeb (WAF), FortiMail met Cloud Sandboxing en FortiCloud Analzyer voor logging en rapportage. ”Fortinet firewall is een fantastische en goede utm oplossing. We bieden daarmee klanten meerjarige contracten tegen een vast bedrag per maand. Ons advies aan andere resellers is: leg de nadruk op de verkoop security oplossingen in plaats van firewalls.”

Aanwezige resellers zeiden aan het eind van de sessie nu Fortinet Fabric Security te overwegen in te zeten bij hun klanten. ‘Zeker’, aldus een reseller.

Website: www.fortinetcafe.exclusive-networks.com

Terug naar video overzicht
Security