Wouter Hoeffnagel - 31 januari 2018

Staatssecretaris Mona Keijzer bijgepraat over digitale sector door AMS-IX, Digital Realty en DINL

Staatssecretaris Mona Keijzer bijgepraat over digitale sector door AMS-IX, Digital Realty en DINL image

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft op 22 januari een bezoek gebracht aan de Data Tower van Digital Realty. DINL en AMS-IX lieten de staatssecretaris hier zien hoe de digitale online sector functioneert in de praktijk. Directeur EMEA Arjan de Haan van Digital Realty, Bastiaan Goslings van AMS-IX en DINL directeur Michiel Steltman gaven uitleg over digitale infrastructuur en de digitale online economie.

Zowel de staatssecretaris als haar delegatie kreeg tijdens het bezoek een visuele representatie te zien van de digitale economie en digitale infrastructuur te zien. DINL noemt het bezoek een mooie gelegenheid om het belang te laten zien van de digitale sector voor de Nederlandse economie, het scheppen van werkgelegenheid, innovatie en de digitalisering in andere sectoren zoals de logistiek, zorg en de bouw.

Na de introductie kreeg de staatssecretaris een rondleiding door de Data Tower. Op dezelfde dag bracht de staatssecretaris ook een bezoek aan Cisco. Tijdens dit bezoek zei de staatssecretaris dat ‘het kabinet in 2018 met één strategie komt om ervoor te zorgen dat iedereen kan profiteren van de digitale economie.’ DINL geeft aan graag met de staatssecretaris en het ministerie van EZK samen te werken om deze ambitie te verwezenlijken.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!