Witold Kepinski - 31 januari 2018

Amazon, Berkshire Hathaway en JPMorgan starten zorgbedrijf

Amazon, Berkshire Hathaway en JPMorgan starten zorgbedrijf image

Amazon, Berkshire Hathaway en JPMorgan hebben bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken om de gezondheidszorg voor Amerikaanse werknemers betaalbaar te maken, met onder andere als doel het verbeteren van de medewerkerstevredenheid en het verlagen van de kosten. De drie bedrijven, die hun schaal en complementaire expertise inbrengen bij deze langetermijninspanning, zullen deze doelstellingen nastreven door een onafhankelijk bedrijf op te richten dat vrij is van winstgevendheid. Amazon wordt hierdoor actiever in de zorgmarkt. 

De oorspronkelijke focus van het nieuwe bedrijf zal liggen op technologische oplossingen die Amerikaanse werknemers en hun gezinnen zullen voorzien van vereenvoudigde, hoogwaardige en transparante gezondheidszorg tegen redelijke kosten zo beweren de drie bedrijven.

Het aangaan van de enorme uitdagingen in de gezondheidszorg en het benutten van de voordelen ervan zijn enkele van de grootste problemen waarmee de samenleving vandaag wordt geconfronteerd vinden de drie bedijven. Door deze drie organisaties bij elkaar te brengen in een nieuwe en innovatieve constructie, hoopt de groep voordeel te halen uit de gecombineerde mogelijkheden en middelen om een nieuwe benadering te kiezen voor deze kritieke kwesties.

"De hoge kosten van de gezondheidszorg drukken op de Amerikaanse economie. Onze groep komt niet met alle antwoorden op dit probleem. Maar we accepteren het ook niet als onvermijdelijk. Integendeel, we delen de overtuiging dat door onze collectieve middelen achter het beste talent van het land te leggen, na verloop van tijd de stijging van de ziektekosten kan worden gecontroleerd en tegelijkertijd de tevredenheid en de resultaten van de patiënten kunnen worden verbeterd", aldus Warren Buffett, president en CEO van Berkshire Hathaway.

"Het zorgstelsel is complex en we gaan deze uitdaging met open ogen aan", zegt Jeff Bezos (foto), oprichter en CEO van Amazon. "Hoe moeilijk het ook is, het zou de moeite waard zijn om de kosten van de gezondheidszorg te verlagen en tegelijkertijd de zorg voor werknemers en hun gezinnen te verbeteren. Succes hiervan vereist de inzet van getalenteerde experts en een lange termijn visie."

"Onze mensen willen transparantie, kennis en controle als het gaat om het beheer van hun gezondheidszorg", zegt Jamie Dimon, voorzitter en CEO van JPMorgan Chase. "De drie van onze bedrijven hebben buitengewone middelen en het is ons doel om oplossingen te ontwikkelen die onze Amerikaanse werknemers, hun families en mogelijk alle Amerikanen ten goede komen", voegde hij eraan toe.

De aangekondigde inspanning bevindt zich nog in de vroege planningsfase, waarbij de oorspronkelijke oprichting van het bedrijf gezamenlijk wordt geleid door Todd Combs, investment officer van Berkshire Hathaway; Marvelle Sullivan Berchtold, Managing Director van JPMorgan Chase; en Beth Galetti, Senior Vice President bij Amazon. Het managementteam op langere termijn, de locatie van het hoofdkantoor en belangrijke operationele details zullen te zijner tijd worden gecommuniceerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!