Redactie - 02 februari 2018

ISPConnect en NLDC gaan partnership aan

ISPConnect is een partnership aangegaan met NLDC, de grootste Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten. NLDC biedt in zowel de metropoolregio Amsterdam (MRA) als in regionale hotspots datacenter diensten aan en zet daarbij sterk in op duurzaamheid en regionale samenwerking.

NLDC heeft drie datacenters in de MRA en datacenters in Groningen, Eindhoven en Rotterdam. Het partnership met ISPConnect is bedoeld om de samenwerking met de hostingbranche te verstevigen en kruisbestuiving tussen beide sectoren te bevorderen. Om die reden wordt in april een bijeenkomst georganiseerd voor de achterban van ISPConnect in het Tier IV datacenter van NLDC in Eindhoven.

“De segmenten Hosting & Cloud zijn voor NLDC zeer belangrijk, omdat zij net als datacenters en netwerkinfrastructuren tot de fundering van de digitale economie behoren. Om onze eindgebruikers goed te kunnen bedienen, is deze groep essentieel in ons datacenter-ecosysteem. Het bundelen van de krachten is daarom naar mijn mening een hele logische stap”, aldus Claartje Mangert, managing director van NLDC.

“ISPConnect behartigt de belangen van zijn achterban op een professionele manier. We kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het uitwisselen van kwalitatieve kennis en informatie op relevante vlakken. Ook vinden we elkaar in de maatschappelijke betrokkenheid.” vult Erik den Breejen, account director van NLDC aan.

Als gesprekspartner voor overheden, media en andere betrokken partijen vervult ISPConnect een centrale rol in de ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van de Nederlandse datacenter- en hostingmarkt. De bij ISPConnect aangesloten hosting- en cloudbedrijven laten niet alleen een gezamenlijke stem horen op het vlak van zaken als privacy en veiligheid, maar investeren ook in onderwijsprogramma’s om de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te dichten. Met deze en andere initiatieven – zoals een eigen geschillencommissie – bewaakt ISPConnect de kwaliteit van de Nederlandse cloud- en hostingbranche.

“Ik ben heel blij met deze samenwerking”, zegt Simon Besteman (foto), directeur van ISPConnect. “De hosting- en cloudindustrie en de datacenter sector delen hetzelfde DNA en zijn afhankelijk van elkaar. Het is daarom essentieel om samen te werken. Dit partnership met een ambitieuze en toonaangevende speler in de Nederlandse datacentermarkt biedt de gelegenheid om de synergie tussen de hosting- en cloudsector en de datacentersector verder te ontwikkelen. De diepe wortels die NLDC heeft in Nederland maken het bedrijf de aangewezen partner om mee samen te werken.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!