Redactie - 03 februari 2018

ING neemt meerderheidsbelang in Payvision

Payvision, een Nederlandse leverancier van wereldwijde merchant acquirers en omnichannel-betalingen, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met ING, een van de grootste Europese banken, met een sterk internationaal netwerk. Payvision is overeengekomen om een ??meerderheidsbelang van 75% te verkopen, waardoor een nieuwe synergie wordt gecreëerd die zijn ambitieuze groeiplannen binnen de dynamische betalingsmarkt zal versnellen, zijn wereldwijde netwerk zal uitbreiden en zijn betalingsproductportfolio zal verbreden. Payvision wordt gewaardeerd op 360 miljoen euro.

Payvision is opgericht in 2002 in Amsterdam en loopt voorop in de betalingssector. Het is in een zeer snel tempo gegroeid en registreerde een sterke volumegroei van 66% in 2017. Met de lancering van Acapture, een nieuwe, schaalbare, data- gestuurde betaaldienstverlener, in 2015 wil Payvision de positie van de groep versterken als leverancier van wereldwijde verkopers en omnichannelbetalingen. De samenwerking met ING bouwt voort op de sterke basis van Payvision in de wervende ruimte en zal het bedrijfsdoel ondersteunen om innovatieve, op maat gemaakte betaalproducten te ontwikkelen die zijn ontworpen voor de snelle internationale retailomgeving.

Volgens de deal zal het managementteam van Payvision een minderheidsbelang van 25% hebben en het bedrijf blijven leiden, ondersteund door ING's wereldwijde aanwezigheid en marktaandeel in de detailhandel, zijn uitgebreide ervaring in financiële diensten en zijn vermogen om betalingsproducten te stroomlijnen.

Voor deze deal werd Payvision geadviseerd door Jefferies, een wereldwijde investeringsbankbedrijf. De transactie zal naar verwachting in het 1e kwartaal van 2018 worden afgerond.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!