Witold Kepinski - 05 februari 2018

Philips richt zich steeds meer op de gezondheidszorg

Philips richt zich steeds meer op de gezondheidszorg image

Philips richt zich steeds meer op de gezondheidszorg. De verlichtingsindustrie wordt daarentegen als niet-strategisch beschouwd. 2017 was een goed jaar, zo meldt  CEO Frans van Houten. Philips heeft zijn doelen bereikt, de integratie van de overgenomen bedrijven is op de goede weg. Zo steeg de nettowinst in 2017 van iets minder dan 1,5 miljard naar bijna 1,9 miljard euro. De omzet steeg met 2 procent tot net onder de 17,8 miljard euro. De besparingen van het ombouwprogramma zijn in 2017 ruim begroot op 483 miljoen euro, zei Philips. 

Philips is bezig met de transformatie naar een groep voor gezondheidstechnologie. Dankzij een goed laatste kwartaal kon Philips vorig jaar zijn winst aanzienlijk verhogen.

Philips profiteerde ook speciaal voordeel uit de verkoop van verdere aandelen in Philips Lighting. Eind vorig jaar verlaagde Philips haar belang tot minder dan 30 procent. De deelname wordt beschouwd als niet-strategisch en moet verder worden teruggedrongen.

Tegelijkertijd breidde Philips zijn zorgactiviteiten uit door overnames en innovatieve medische technologie, zoals diagnostische beelden.

Philips wil in 2020 een jaarlijkse omzet van ten minste 20 miljard euro te behalen. Dit komt overeen met een vergelijkbare jaarlijkse groei van 4 tot 6 procent.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!