Managed Security Services markt groeit stevig door
05-02-2018 | door: Witold Kepinski

Managed Security Services markt groeit stevig door

De Managed Security Services markt groet sterk door. De nieuwste marktgegevens van Frost & Sullivan tonen aan dat het opsporen en elimineren van bedreigingen de belangrijkste motor van deze markt wordt en een groei met dubbele cijfers in beveiligingsdiensten in de EMEA-markt oplevert.

Volgens de markt van Frost & Sullivan EMEA Managed Security Services bedroeg de markt voor MSS in de EMEA-regio in 2016 ongeveer 4,27 miljard dollar. Er wordt verwacht dat deze markt in 2021 een omzet van 8,226 miljard dollar zal bereiken.

De markt voor Managed Security Services (MSS) in de EMEA-regio ondergaat een grondige transformatie, volgens marktanalisten bij Frost & Sullivan. Nieuwe security bedrijven op de markt transformeren de markt met netwerkgebaseerde MSS-services en noodherstelmogelijkheden. Ze stimuleren geavanceerde technologieën zoals cloud migratie, zakelijke mobiliteit en always-on beschikbaarheid die de acceptatie van MSS bewerksteligd. Deze factoren verhogen op hun beurt de behoefte aan veiligheidsprofessionals, maar er zijn er momenteel te weinig van. Om dit tegen te gaan, wenden bedrijven en overheidsinstanties zich tot aanbieders van MSS.

"Klanten geven de voorkeur aan oplossingen die hun problemen daadwerkelijk wegnemen, in plaats van er alleen maar op te wijzen", legt Frost & Sullivan Digital Transformation-onderzoeksleider Adrian Drozd uit. "Aanbieders van MSS die advies, professionele en technische diensten aanbieden, presteren beter dan de hele markt."

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security