Witold Kepinski - 05 februari 2018

T-Systems verliest ThyssenKrupp als klant

T-Systems heeft Thyssenkrupp als klant verloren. Dat is een flinke domper voor de Duitse systeem integrator: het contract had een waarde van ongeveer 700 miljoen euro. T-Systems en Thyssenkrupp melden de scheiding in goed overleg te hebben afgerond. 

Eerder meldde de Business Week dat de twee stoppen met elkaar samen te werken. Volgens het tijdschrift bedroeg de waarde het zevenjarig contract, dat loopt sinds 2014, in totaal 700 miljoen euro. De telecomexperts moesten het IT-systeem bij ThyssenKrupp verenigen en verbeteren. Maar nu de scheiding defintief is gaan 100 medewerkers die bij Thyssenkrupp in dienst waren getreden terug naar T-Systems. In de toekomst zal de consolidatie van het eigen IT-landschap van Thyssenkrupp geleidelijk worden vernieuwd, rekening houdend met nieuwe technologische ontwikkelingen, zei een woordvoerder van Thyssenkrupp.

T-Systems heeft last van krimpende verkopen en rode cijfers. In de outsourcing-branche kampt T-Systems met dalende prijzen en de verschuiving naar de cloud. De IT-serviceprovider daarmee een verlies. Deutsche Telekom is van plan om T-Systems in twee afzonderlijke eenheden te verdelen. Dit zou de daling van de omzet moeten compenseren. De klassieke IT-outsourcingactiviteiten moeten worden gescheiden van andere activiteiten

T-Systems heeft 37.000 werknemers, waarvan ongeveer de helft in Duitsland.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!